Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bez LeBrona je loňský finalista z Miami na pokraji vyřazení

Miami Nedávní šampioni basketbalové NBA a finalisté posledních čtyř ročníků z Miami jsou na pokraji vyřazení z play-off. V sobotu prohráli doma s Torontem 104:107 a v tabulce Východní konference jim patří až desáté místo s bilancí 35 výher a 45 porážek. Před sebou má Miami už jen dva zápasy do konce základní části, která vyvrcholí ve středu.

Mario Chalmers z Miami Heat
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Dwyane Wade se vymanil z nepovedených výkonů v posledních zápasech a dal 30 bodů, ale hosty podržel skvělým výkonem náhradník Lou Williams dal 29 bodů včetně klíčové trojky v závěru. Zraněními sužovaný tým Heat tak musí doufat, že Boston nebo Brooklyn ani jednou ve zbývajících třech utkáních nezvítězí a Heat budou stoprocentní.

"Nikdo nás nemusí litovat. Každá sezona je náročná a my jsme byli čtyřikrát za sebou ve finále, ale těch zranění bylo vážně hodně," řekl kouč mistrovského klubu z let 2013 a 2012 Erik Spoelstra. Před sezonou navíc ztratil hlavní hvězdu LeBrona Jamese, který se vrátil do Clevelandu. Toronto si díky výhře naopak zajistilo pro play-off výhodu domácího prostředí. (VIDEO)

Vítěz Západní konference tým Golden State zdolal Minnesotu 110:101 (VIDEO), slavil rekordní 37. domácí výhru a už 65. v sezoně. Za ním jsou však další pozice vyrovnané. Hráči Los Angeles Clippers porazili Memphis 94:86 (VIDEO) a se sobotním rivalem se srovnali, stejnou bilanci (54/26) má i San Antonio. Nevydařený zápas pro memphiské Grizzlies umocnilo brzké zranění kotníku pivota Marca Gasola. 

Rozehrávač Minnesoty Ricky Rubio je na tom mnohem hůře, protože s problémovým levým kotníkem musí na operaci a bídná sezona pro něj skončila. Kvůli zranění si španělský dvojnásobný mistr Evropy zahrál v tomto ročníku jen 22 zápasů.

Výsledky:

Chicago - Philadelphia 114:107, Golden State - Minnesota 110:101, LA Clippers - Memphis 94:86, Miami - Toronto 104:107, Orlando - New York 79:80, Portland - Utah 105:111.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články