Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karviná vybojovala místo v play-off, Hranice získaly domácí výhodu

Praha - Poslední postupové místo do play-off extraligy házenkářů si zajistila Karviná. V utkání závěrečného kola základní části si v přímém souboji o osmé místo doma poradila s Jičínem jednoznačně 32:18. Na čtvrté místo se posunuly Hranice, které zdolaly Brno 30:28 a stejného soupeře vyzvou i na úvod vyřazovací části.

Brno, které mohlo v případě výhry jít do play-off z třetí příčky, si v Hranicích vytvořilo až čtyřgólový náskok. Domácí šli poprvé do vedení v 48. minutě po Mičkalově trefě na 25:24 a vítězství už si nenechali vzít.

Karvinou na cestě do čtvrtfinále povzbuzovalo přes tisíc fanoušků. "Musím složit poklonu divákům, že nás přišli podpořit v tak hojném počtu. Mělo to pozitivní dopad na naše hráče, kteří podávali výborný výkon po celý zápas. Jsem rád, že jsme se po dvou letech vyhrabali z bahna a postoupili mezi elitní osmičku," uvedl trenér Jaroslav Hudeček.

"S Karvinou jsme nedokázali držet krok. Když jsme ještě měli dost síly, tak jsme pár útoků zvládli, ale pak nám některé nevyšly a začali jsme dělat naprosto zbytečné technické chyby," prohlásil jičínský kouč Aleš Babák.

Dlouhodobou část soutěže vyhráli s čtyřbodovým náskokem obhájci mistrovského titulu z Plzně. Také o druhé místo se dnes bojovalo v přímém souboji, v němž Zubří doma otočilo zápas s pražskou Duklou a zvítězilo 30:27. "Dukla zahrála velice kvalitně a my ještě kvalitněji," pochvaloval si trenér Jiří Kekrt.

Play-off začne 28. března. Plzeň se ve čtvrtfinále utká s Frýdkem-Místkem, Zubří nastoupí proti Karviné, Hranice vyzvou Brno a Dukla Praha narazí na Lovosice.

Extraliga házenkářů - 22. kolo:

Karviná - Jičín 32:18 (17:7), Litovel - Zlín 28:24 (11:10), Lovosice - Přerov 40:20 (18:11), Plzeň - Frýdek-Místek 25:19 (14:14), Zubří - Dukla Praha 30:27 (12:14), Hranice - KP Brno 30:28 (15:16).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články