Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O jediný bod. Nymburk v dramatickém závěru zdolal favorizovanou Sevillu

Sevilla (Španělsko) – Až do posledních setin se museli obávat o výsledek, nakonec však basketbalisté Nymburka mohou v Eurocupu slavit velice cenné vítězství na hřišti Sevilly. Jednoho z favoritů skupiny C zdolali nejtěsnějším možným rozdílem 66:65 a s třemi výhrami s pěti duelů se posunuli na třetí místo tabulky.

Nymburk začal dobrou obranou a v prvních třech minutách nedovolil domácím ani bod. Jenže v útoku se tentokrát českému mistrovi příliš nedařilo. Netrefoval se z dálky a nevyužil ani několik příležitostí zblízka. Navíc český mistr často zbytečně v útoku chyboval a ztrácel míče.

V dresu Sevilly se k velmi dobrému výkonu rozehrál talentovaný pivot Hernangomez, účastník MS do 19 let v Praze, a když se k němu přidal i Derrick Byars, domácí utekli až na sedm bodů. Nymburku pomohla zónová obrana, která vykolejila útok Sevilly. Výsledkem byly rychlé protiútoky a obrat skóre na poločasových 32:34.

I ve druhé půli se Nymburk v útoku trápil a zbytečné ztráty ho brzdily. Často chyboval i Chester Simmons, který však jinak držel Nymburk na koni dobrou střelbou. Sevilla sice těžko hledala recept na nymburskou obranu, jenže ztráty hostů držely španělský celek ve hře.

Nymburk několikrát odskočil na šest bodů, ale nebyl schopný Sevillu zlomit. Větší klid mu daly až dvě trojky Dariuse Washingtona v úvodu poslední pětiminutovky. Jenže domácí se nevzdali a snížili osmibodovou ztrátu na rozdíl jediného bodu. Nymburk navíc osm vteřin před koncem udělal další chybu, Sevilla šla do brejku, ale Simmons blokem uhájil nejtěsnější vítězství.

V dresu Sevilly stihl odehrát pouhých pět minut český pivot Ondřej Balvín, který si do statistik zapsal jediný doskok. Nejlepšími střelci zápasu byli s 14 body Simmons a Washington, který dal osm bodů v posledních pěti minutách a dotáhl Nymburk k výhře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Nymburk

Sevilla - Nymburk 65:66 (13:10, 32:34, 43:49)

Nejvíce bodů: Porzingis a Hernangomez po 13, Byars 10, Rodríguez 8 - Washington a Simmons po 14, Benda 10, Welsch 8. Fauly: 14:18. Trestné hody: 16/13 - 10/8. Trojky: 6:6. Doskoky: 31:33.

Charleroi - Nancy 73:88, Virtus Řím - Oldenburg 83:81.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články