Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Srbové oplatili porážku Francii a zahrají si o zlato

Madrid - Ve finále mistrovství světa basketbalistů se představí dva nejúspěšnější týmy historie. Čtyřnásobné šampiony z USA vyzvou v neděli Srbové, kteří mají dokonce pět titulů mistrů světa ještě z doby Jugoslávie. Srbové v semifinále díky vydařené první půli a výkonu Miloše Teodošiče porazili 90:85 Francii, která skvělou poslední čtvrtinou zápas zdramatizovala, ale nakonec přišla o šanci na historicky první postup do finále. Nepomohlo ani 35 bodů Nicolase Batuma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Srbsko - Francie

Francie, která ve čtvrtfinále senzačně vyřadila domácí Španělsko, na turnaji postrádá svou největší hvězdu rozehrávače Tonyho Parkera a právě proti Srbsku tato absence byla hodně znát. V dresu Orlů z Balkánu se totiž k výjimečnému výkonu rozehrál jiný rozehrávač Teodošič, který přesně střílel z dálky i najížděl do koše a chvílemi si na hřišti dělal, co chtěl.

Hned v úvodu druhé půle trojkou zvýšil už na rozdíl 18 bodů, ale Francie se nevzdala a především zásluhou opor z NBA v čele s Batumem začala ztrátu umazávat. V poslední čtvrtině Francouzi výrazně zagresivnili obranu a Srbové se dostávali do problémů, mimo jiné Teodošič zcela vypadl ze hry.

Když pak Francii padly tři trojky za sebou, bylo to rázem jen o čtyři body. Úřadující mistři Evropy proměňovali jednu trojku za druhou a celkem v poslední čtvrtině nastříleli 39 bodů, tedy jen o sedm méně než za celý předchozí zápas. Ale Srbsko velký tlak ustálo. V klíčovou chvíli se znovu probudil Teodošič a Srbsko si tak zahraje první finále od roku 2002.

Srbsko - Francie 90:85 (21:15, 46:32, 61:46)

Nejvíce bodů: Teodošič 24, B. Bogdanovič 13, Markovič, Krstič a Raduljica po 11 - Batum 35, Diaw 13, Heurtel 12, Fournier 10.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články