Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Králem a královnou sezony jsou Jendrišák a Jarolímová

Praha - Matěj Jendrišák z Chodova a Anet Jarolímová z Herbadentu byli vyhlášeni nejlepšími tuzemskými florbalisty uplynulé sezony. Pětadvacetiletý Jendrišák získal ocenění už potřetí, Jarolímová se dočkala vůbec poprvé.

Jendrišák zvítězil v kategorii Florbalista sezony s 213 body a před druhým Martinem Zozulákem měl náskok 84 bodů. Zozulák získal v hlasování samotných florbalistů ocenění pro nejužitečnějšího hráče extraligy. Jendrišák tak navázal na triumfy z let 2011 a 2012. Loni kraloval Milan Tomašík ze švédského Dalenu, který ale celou uplynulou sezonu vynechal se zraněním kolena. Se třemi triumfy se také vyrovnal Radimu Cepkovi. 

Jarolímová získala 280 bodů a o 67 bodů předčila druhou Elišku Krupnovou, spoluhráčku z Herbadentu. Jarolímová byla zvolena i nejužitečnější hráčkou extraligy.

Nejlepším brankářem se stal Tomáš Kafka ze Střešovic, který vyhrál už podeváté. Brankářkou sezony je Jana Christianová z FbŠ Bohemians. Nejlepším trenérem byl zvolen Michal Jedlička z FbŠ Bohemians, který byl i asistentem u reprezentace žen. Trenérkou sezony se stala Michaela Marešová z Chodova. Juniory sezony byli vyhlášeni Adam Delong z Havířova a Gabriela Tožičková z Chodova. Nejlepší dvojicí rozhodčích jsou pošesté za sebou Petr Černý a Jiří Janoušek.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisty roku se stali Jarolímová a Jendrišák


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články