Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Povinnost splněna. Volejbalistky na úvod kvalifikace ME porazily Slovinky

Madrid – Vítězně vstoupily české volejbalistky do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Svěřenkyně italského trenéra Carla Parisiho v úvodním duelu prvního turnaje skupiny C v Madridu potvrdily roli favoritek a Slovinsko porazily za 107 minut 3:1 po setech 25:14, 25:11, 22:25 a 25:19. V sobotu se Češky utkají s Černou Horou.

Utkání mělo dvě zcela rozdílné poloviny. První se odehrála zcela v režii českého týmu, který snadno vyhrál úvodní dvě sady. Soupeřkám povolily české volejbalistky uhrát pouze 14 a 11 bodů. V této fázi těžily z důrazného podání a hlavně jistoty v obraně a důraznějšího útoku.

"Po výborných dvou setech jsme nechaly soupeřky rozehrát. Nakonec bylo hrozně těžké se zkoncentrovat a složit vítězný míč," uvedla kapitánka týmu Helena Havelková, která byla společně s Havlíčkovou hlavní smečařskou tahounkou českého týmu. Havlíčková získala 27 bodů, Havelková přidala 20 bodů. V obraně se nejvíce prosazovaly Havlíčková se Sajdovou, každá zablokovala pět míčů.

Ve třetím setu se Slovinky vzchopily, zbavily se respektu ze soupeřek a zlepšily se ve všech činnostech. Naopak české hráčky se dostaly oproti úvodním dvěma setům do herního útlumu, ztratily koncentraci. Vyrovnanou partii držely do stavu 19:19, koncovka se ale stala kořistí bojovných Slovinek. Čtvrtá sada přinesla vyrovnanou bitvu, ve které už zvládly lépe závěr favorizované české volejbalistky, které proměnily hned první mečbol.

"První dva sety jsme si drželi svůj herní rytmus, hráčky plnily dobře taktické pokyny," uvedl kouč Parisi, který ale nebyl vůbec spokojen s dalším průběhem zápasu. "Ve třetím setu si hráčky začaly myslet, že se snad utkání dohraje samo. Proto nebyly schopny zareagovat na zlepšenou hru Slovinek," dodal.

"Koncovku zápasu jsme zvládli zásluhou výborného servisu Havlíčkové a Dostálové. Zlepšili jsme i koncentraci v obraně. Proto závěr zápasu vyzněl v náš prospěch," popsal kouč Parisi závěr utkání.

ČR - Slovinsko 3:1 (14, 11, -22, 19)

Sestava a body ČR: Mlejnková 10, Rutarová 2, Havlíčková 27, Havelková 20, Sajdová 10, Vincourová 2, libero Chlumská - Trnková 1, Kvapilová, Dostálová, Vanžurová. Trenér: Parisi. Rozhodčí: Azevedo (Portug.), Geldofová (Luc.). Čas: 107 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články