Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalistky Kazaně smetly Istanbul a slaví premiérový triumf v Lize mistryň

Baku (Ázerbájdžán) – Novými šampionkami volejbalové Ligy mistryň se staly hráčky Dynama Kazaň a tuto prestižní soutěž vyhrály poprvé v historii. Ruský celek ve finále suverénním způsobem ve třech setech smetl obhájkyně titulu Vakifbank Istanbul. Třetí místo na turnaji Final Four obsadil domácí celek Baku. Medaile tak unikla české volejbalistce Heleně Havelkové, jejíž Eczacibasi Istanbul obsadil čtvrtou příčku.

Vítězná Kazaň ukončila tříleté panování tureckých klubů. Poražený finalista Vakifbank Ligu mistryň vyhrál loni i v roce 2011, mezitím triumfoval jiný istanbulský zástupce Fenerbahce.

Pětadvacetiletá Havelková v minulých letech na evropské klubové scéně dosáhla na dva poháry. Loni s Krasnodarem oslavila Challenge Cup a předtím dvakrát Pohár CEV s italským celkem Busto Arsizio.

V Lize mistryň česká smečařka v sobotním semifinále proti Vakifbanku Istanbul nastupovala jako střídající hráčka, v zápase o bronz coby členka základní sestavy nasbírala sedm bodů. Sílu Eczacibasi v základní skupině poznaly i volejbalistky Prostějova.

Final Four volejbalové Ligy mistryň v Baku:

Finále: Kazaň - Vakifbank Istanbul 3:0 (23, 11, 23),

o 3. místo: Rabita Baku - Eczacibasi Istanbul 3:0 (21, 12, 25) - za Eczacibasi Havelková 7 bodů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články