Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Florbalisté v kvalifikaci na MS vyprášili Rakušany

Nijmegen - Čeští florbalisté vstoupili do kvalifikace o prosincové mistrovství světa v Göteborgu výhrou nad Rakouskem 15:1. Hattrickem se na vítězství podílel útočník Radek Valeš. Další zápas čeká tým trenéra Radima Cepka ve středu od 15:00 proti Velké Británii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání ČR - Rakousko

Rakušané, kteří před dvěma roky byli v celkovém hodnocení MS až na 23. místě, drželi bezbrankový stav 133 sekund, než se po standardní situaci trefil Valeš. Do osmé minuty zvýšili čeští hráči už na 5:0. Pak se národní tým střelecky odmlčel, až 17 sekund před koncem první třetiny si srazil balónek do vlastní branky Sailer.

Další čekání na gól ukončil ve 28. minutě Valeš, který dovršil hattrick. Ve druhé části se trefili ještě Kološ a Sladký. Ve 46. minutě se prosadil také nejlepší extraligový střelec Ondrušek, který skóroval hned dvakrát během 18 sekund. Gólmana Baráka připravil o čisté konto v 58. minutě Palermo. "Těžko říct, kam bych je kvalitou zařadil. Znám jen extraligu, 1. a 2. ligu jsem vůbec neviděl. Ale jestli tam? Vlastně jsem ani Rakušany neviděl hrát, zalezli na velké brankoviště, tam stáli a čekali. Vyhazovali balónky, nic nepředvedli," řekl Valeš.

Češi vyhráli i sedmý vzájemný zápas s Rakušany v historii a překonali výhru z posledního klání z roku 2005, kdy vyhráli v Salcburku 14:2. "Proti takhle slabému soupeři jsem nehrál hodně dlouho. Hlavně jsem očekával, že se od té doby Rakušané zlepšili, že se budou o něco snažit, že nám nedají nic zadarmo. Ale za těch devět let se nic nezlepšilo. Docela mě zklamali," uvedl další útočník Vojtěch Skalík. 

ČR - Rakousko 15:1 (6:0, 3:0, 6:1)

Branky a nahrávky: 3. Valeš (Veltšmíd), 3. P. Suchánek, 4. Jendrišák, 5. Valeš (Veltšmíd), 8. Kološ (Veltšmíd), 20. vlastní Sailer, 28. Valeš, 34. Kološ (P. Suchánek), 37. Sladký (Zozulák), 46. Ondrušek (Jelínek), 46. Ondrušek (Dóža), 47. Sladký (Kološ), 50. Sýkora (Tokoš), 51. Jendrišák (Jelínek), 56. Zozulák (Mikeš) - 58. Palermo (Sprecher). Rozhodčí: Kruseman, Hoogwout (oba Niz.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 130.

Zdroj
ČTK, florbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články