Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Češky v první těžké prověrce udolaly Itálii 4:3

Praha - České softbalistky vstoupily do čtvrtfinálové skupiny domácího mistrovství Evropy výhrou 4:3 nad favorizovanou Itálií. I po pátém zápase pražského šampionátu si tak udržely neporazitelnost. Ve čtvrtek se utkají s Britkami a Španělkami, dva týmy ze skupiny postoupí do play-off o medaile.

Italky jsou s devíti tituly a celkem 16 medailemi nejúspěšnější zemí historie evropských šampionátů, také turnajem v Praze dosud procházely bez inkasovaného bodu. Domácí výběr se proti nim ale záhy dostal do dvoubodového vedení a po italském vyrovnání na 3:3 dokázala v poslední směně rozhodnout Lucie Petrásková, která skórovala po odpalu Lenky Jaklové.

"Tohle vítězství je pro nás jasný bonus, ale musíme dál hrát, jako kdybychom nic neměli, protože vítězství nad Velkou Británií nás pravděpodobně posune do čela skupiny," uvedl asistent trenéra Vojtěch Albrecht.

Z ME postoupí na mistrovství světa v roce 2014 tři týmy. Pořádající Nizozemsko ale má účast jistou, a umístí-li se v Praze do třetího místa, postoupí na MS i družstvo ze čtvrté pozice.

Výsledky čtvrtfinále ME v softbalu žen:

Skupina E: Česko - Itálie 4:3, Británie - Španělsko 8:0, Itálie - Británie 7:0.

Skupina F: Rusko - Švédsko 1:0, Nizozemsko - Švédsko 19:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články