Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České softbalistky chtějí z pražského ME medaili

Praha - Evropský šampionát softbalistek započne 7. července v Praze. Domácí hráčky na něm budou chtít dosáhnout na medaili. Náležitě pomoci by jim mělo i samotné hřiště, na kterém před třemi lety slavil český výběr do 22 let kontinentální titul.

České softbalistky
zdroj: ČT24

V roce 2010 české hráčky poprvé dosáhly na evropské prvenství. Nyní je mnoho hráček s touto zkušeností v seniorském týmu. "My určitě chceme postoupit příští rok na mistrovství světa, což znamená umístit se do čtvrtého místa," říká nadhazovačka české reprezentace Petra Křiklánová. "Na domácí půdě ale chceme dosáhnout na medaile," dodává.

V čem vlastně tkví atraktivita softbalu, a to jak pro hráče či hráčky na hřišti, tak pro diváky? Tereza Jakešová, vnitřní polařka českého výběru, odpovídá jednoduše. "Je to fakt super sport, přijďte se podívat. Myslím si, že pro lidi, kteří softbal neznají, to ze začátku může být trochu pomalá hra. Ale jakmile se s tím seznámí, tak už softbal těžko opouští," popsala půvaby v Čechách spíše minoritního sportu.

Nizozemský trenér české reprezentace André Prins nominoval na šampionát zkušenou sestavu. Šest hráček startovalo na posledním pražském mistrovství Evropy, na němž ovšem tým neuspěl. "Upřímně, na ME z roku 2005 nemá nikdo z nás nějaké extra vzpomínky. Byl to docela propadák," přiznala jedna z opor týmu Eliška Pojerová.

Cesta na MS vede přes některého z favoritů. Mezi ně patří zejména obhájkyně titulu z Nizozemska, ale také Italky, Rusky nebo Britky. "Hrát mistrovství Evropy na domácí půdě znamená výhodu znalosti prostředí, a především pak také výhodu z hlediska divácké podpory, která bude jistě velkolepá," prohlásila nadhazovačka Lucie Maršíková, kterou čeká pátý evropský šampionát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články