Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Házenkářky po skvělém prvním utkání čeká odveta s Islanďankami

Most - Jen totální kolaps by mohl pokazit cestu českých házenkářek na světový šampionát, který se koná v prosinci v Srbsku. V prvním utkání play-off totiž deklasovaly Island na jeho hřišti 29:17 a do odvetného zápasu jdou tak z velice výhodné pozice. Přímý přenos utkání hraného v Mostu sledujte v sobotu 8. 6. od 18:00 na ČT sport a našem webu.

České házenkářky
zdroj: ČT sport

Kouč Jan Bašný však nechce spoléhat jen na vysoký náskok a věří, že jeho tým před mosteckým publikem zvítězí. "Půjdeme nejen za postupem, ale i za výhrou. Jednak kvůli divákům, ale především kvůli vlastnímu sebevědomí. Kvůli sobě samým chceme zvládnout roli jasného adepta na postup a kromě jeho stvrzení chceme další vítězství," uvedl Bašný.

Očekává, že Island předvede lepší výkon než minulý týden. Zvlášť proto, že oba týmy spolu v poslední době sehrály vyrovnaná utkání. "Ten zápas nám skutečně maximálně vyšel, kdežto soupeřkám se lepila smůla na paty. Mezi týmy rozhodně není takový rozdíl. Hůř podle mě Islanďanky už hrát nemohou. Nečekáme, že sem přijedou na výlet. Předpokládám nejsilnější sestavu a silné odhodlání potupnou porážku odčinit," řekl Bašný. Důležitý podle něj bude vstup do zápasu.

Jan Bašný:

"Musíme zvládnout úvodních patnáct dvacet minut, ukázat jim, že na obrat série myslet nemohou. Náskok nás předurčuje jednoznačně k tomu postoupit, ale čeká nás ještě šedesát minut hry. I hráčky si plně uvědomují, že tak, jako jsme my dominovali u nich, mohou teoreticky dominovat i oni v Mostě."

Pokud Češky uspějí, zahrají si na velké akci podruhé za sebou. Vloni v prosinci na evropském šampionátu v Srbsku nečekaně postoupily ze základní skupiny a potrápily několik favoritek. Na mistrovství světa ale české hráčky naposledy startovaly v roce 2003, od té doby mezi elitou chyběly.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky čeká odvetný souboj s Islanďankami

Šampionát se hraje v prosinci znovu v Srbsku a účast mají bez kvalifikace jistou čtyři evropské týmy: obhájkyně titulu Norky, pořádající Srbsko a další semifinalistky letošního ME z Černé Hory a Maďarska. Los základních skupin se koná v sobotu 15. června v Bělehradě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články