Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Elhotová: Měníme styl hry a jsme na dobré cestě

Praha - I přes dvě porážky s kanadským týmem Kateřina Elhotová věří, že basketbalistky jsou na správné cestě. Jejich omlazený tým totiž před mistrovstvím Evropy pracuje na novém herním stylu, který si Elhotová nemůže vynachválit. Rychlá a agresivní hra založená na častých přihrávkách a aktivní obraně se jí hodně líbí. Zároveň věří, že až se tým i pořádně sehraje, bude nová hra přinášet i lepší výsledky, než byly tyto dvě těsné porážky s Kanadou v přípravě.

Kateřina Elhotová
zdroj: AP autor: Charles Krupa

"Máme teď jiný tým než v minulosti. Chybějí některé opory jako Eva Vítečková, takže se snažíme změnit styl. Chceme využít našich předností a soupeře přehrávat rychlostí. A musím říct, že se mi hodně líbí, jaký basketbal teď hrajeme. Míč jde rychle z rukou, u nikoho se dlouho nezdrží. Z naší hry mám opravdu dobrý pocit," řekla Elhotová po těsné porážce 65:67 s Kanadou.

Prohra ji hodně mrzela, zvlášť když dlouho měl český tým navrch, nakonec však trojkou čtyři vteřiny před koncem prohrál. "Kanada je opravdu těžký soupeř, o to víc zamrzí, že jsme to nedotáhly. Zvláště když už je to čtvrtý zápas po sobě, co jsme s nimi prohrály. Chtěly jsme to už zlomit, ale nepovedlo se," litovala Elhotová. "Každý, kdo to utkání viděl, ale musí být s naším výkonem spokojený. V obraně i útoku jsme odevzdaly maximum," dodala.

Sama v utkání ukázala, že jí nový styl reprezentace opravdu vyhovuje a teprve podruhé ve své reprezentační kariéře pokořila hranici 20 bodů; poprvé se jí to povedlo před rokem na olympijských hrách proti Chorvatsku.

Kateřina Elhotová:

"Každý zápas je jiný, dnes jsem měla dost prostoru, v dalších se na mě zas třeba soupeř bude soustředit. My ale máme takový tým, ve kterém se může prosadit každá hráčka, což je složité pro soupeře. Pokaždé se daří někomu jinému, dnes to vyšlo na mě. Určitě jsem si ale zvedla sebevědomí."

Dokonce mohla dát i více než 20 bodů, ale trenér Lubor Blažek si potřeboval vyzkoušet i další hráčky, proto Elhotová dlouho seděla na lavičce. "Po povedeném začátku jsem pak celou druhou čtvrtinu nehrála, takže pak bylo těžké se znovu dostat do tempa. Ale je to přípravné utkání a tam je nejdůležitější si vyzkoušet různé věci. Věřím, že nám to pomůže, sehrajeme se a naše výkony půjdou jen nahoru," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články