Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Štokr po devíti letech opouští Itálii, upsal se Dynamu Krasnodar

Praha - Jan Štokr zamířil do Itálie v jednadvaceti letech jako prakticky neznámý hráč Odoleny Vody, nakonec v dresech italských klubů strávil dlouhých devět sezon. Nyní však pro českého volejbalistu nastal čas pro změnu - 206 centimetrů vysoký hráč se ještě před skončením uplynulé sezony upsal na dva roky Dynamu Krasnodar. V Rusku si bude muset zvykat nejen na nové spoluhráče, ale dokonce i na odlišnou pozici než tu, na jakou byl zvyklý.

Štokr na Apeninském poloostrově prošel vícero kluby - začínal v Modeně, posléze se přes Cagliari a Perugii dostal až do Trentina. V jeho dresu zářil poslední tři roky, mezi největší úspěchy řadí vyhranou italskou ligu, Ligu mistrů a v letošním roce získané klubové mistrovství světa. Neodchází se mu tedy lehce. "Bylo mi moc smutno, když jsem opouštěl Trento, a při loučení s klukama to bylo dojemný, ale to je život a moje rozhodnutí," řekl. "V Trentinu se mi líbilo, ale moje osobní motivace byla jít dál a chtěl jsem využít momentu, že mám po Trentinu asi největší kredit."

Do Ruska odchází již jako velká hvězda, přitom po příchodu do Itálie mu nikdo příliš nevěřil. Podržel ho však trenér Radostin Stojčev, který si ho do týmu vybral. "Za to jsem mu teď opakovaně na rozlučkové večeři poděkoval, že mi dal šanci. První rok byl psychicky nejtěžší, ale skončil pro nás skvěle, italským titulem," vzpomínal Štokr.

Štokr věděl už před koncem italské ligy, že Trentino opustí. Proto mu hodně záleželo na tom, aby se rozloučil titulem. "A jsem moc rád, že se to povedlo," oddechl si. Reakce na odchod měl jenom pozitivní, nikdo mu nespílal, že je zrádce. "Fanoušci to vzali skvěle, přáli mi hodně štěstí, což bylo až dojemné," řekl volejbalista.

Během posezonního volna už se začne učit základní ruská slovíčka, aby se v Rusku domluvil. V Krasnodaru dosud nebyl, ale už si město našel na mapě. "Koukal jsem, že to je blízko Soči, ale podívat se v zimě na olympiádu asi nestihnu," obával se. V Krasnodaru tak nebude mít přehnaná očekávání.

Jan Štokr:

"Vím, že ruská liga je teď docela zajímavá, a chtěl jsem to hlavně zkusit. V týmu bude argentinský trenér a brazilský nahrávač jako v Trentinu."

S českou reprezentací do Evropské ligy, která startuje v půlce června, nezasáhne. "V Evropské lize je dobré dát šanci mladým, já jsem se otrkával stejně," řekl Štokr. S trenérem je domluven na letní přípravu a podzimní mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články