Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Házenkářky Mostu získaly s předstihem mistrovský titul

Most – Snová sezona házenkářek Mostu pokračuje. Poté, co triumfovaly v interlize a postoupily do finále evropského poháru, získaly i premiérový český titul. Ten si zajistily s předstihem, když v dnešním utkání nadstavby porazily obhájkyně loňského prvenství z Poruby 35:27. V čele tabulky má Most před Porubou osmibodový náskok a lepší bilanci ze vzájemných zápasů.

Slavící hráčky Mostu
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Ondřej Bičiště

Právě Poruba dlouho dominovala interligové tabulce před Mostem, změnu ale přinesl lednový vzájemný souboj v Ostravě, kde díky brance Petry Vítkové Severočešky vyhrály 28:27. Tato zkušená pivotka přitom v minulé sezoně patřila mezi hlavní porubské opory na cestě za titulem.

Výhra v Porubě odstartovala jarní vítězné tažení Mostu. Baník stále zvyšoval náskok a první příčku v dlouhodobé části interligy uhájil i před Michalovci.

Už první nadstavbový zápas pak Černým andělům přinesl jistotu mistrovského titulu. Svěřenkyně trenéra Dušana Poloze vedly už v poločase nad Porubou o šest branek a po závěrečném hvizdu propukl v hale další gejzír radosti. Do interligy přitom Baník postoupil teprve před třemi lety.

"Interligový titul je pro mě mnohem cennější, ale český je zase srdeční, protože to se zapisuje do historie," řekl trenér Dušan Poloz. Velkou radost měla i křídelní hráčka Martina Vysloužilová. Fantastické! Těším se, až mi za ty roky dojde, co jsme všechno dokázaly," řekla po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu slaví mistrovský titul

Interliga házenkářek - 2. kolo nadstavby:

Most - Poruba 35:27 (19:13).

Nejvíce branek: Beňušková 7/1, M. Vysloužilová a Růčková po 5 - Poznarová 8/2, Chrenková 7/2, Hrbková 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články