Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Basketbalistky USK i Brna zahájily semifinále vítězně

Praha - Basketbalistky USK Praha i IMOS Brno vstoupily vítězně do semifinále ligového play-off. Vysokoškolačky na domácí palubovce zahájily skvěle utkání s Trutnovem a po zbytek hrací doby již svůj výrazný náskok z úvodu jen udržovaly - konečný stav byl 84:60. Brňanky naopak měly s Hradcem Králové zpočátku problémy a zápas byl po celý první poločas zcela vyrovnaný. V druhé půli se však už projevily kvality brněnského týmu, který získal první bod po výhře 73:50.

Obhájkyně prvenství z USK opanovaly na Folimance zejména první poločas, ve kterém dovolily soupeři vstřelit jen 14 bodů. Samy si už ve druhé čtvrtině vypracovaly po devatenáctibodové šňůře vedení o více než třicet bodů, které již jen udržovaly. Po změně stran sice euroligový celek za rozhodnutého stavu umožnil Trutnovu z manka trochu ukrojit, rozdíl už ale neklesl pod 21 bodů.

Alespoň čtyři body daly všechny hráčky USK, které se dostaly na palubovku, nejlepší střelkyní pak byla De Forgeová se sedmnácti. Oporou hostů naproti tomu byla především jejich nejlepší střelkyně Ambrosiová s 12 body a 10 doskoky.

Brno porazilo po vyrovnanějším úvodu Hradec Králové

Brno odehrálo s Hradcem vyrovnanější první poločas, ve druhé čtvrtině padlo dokonce jen patnáct bodů v poměru 8:7. Do dvouciferného náskoku se favorit dostal až povedeným vstupem do druhé půle. České vicemistryně daly prvních devět bodů a potom už začaly zápas kontrolovat. Hvězdou brněnského týmu byla Abdiová s 22 body, v hradeckém týmu pouze Kuthanová dosáhla na dvouciferný počet bodů.

Pokračování sérií hraných na tři vítězství jsou na programu v neděli.

Semifinále play-off basketbalové ligy žen - 1. zápasy:

USK Praha - Trutnov 84:60 (18:7, 47:14, 68:41) Nejvíce bodů: De Forgeová 17, Vaughnová 16, Kat. Elhotová 14, Brunsonová 10 - Andersonová 12, Ovsíková 11, Hindráková 9.

IMOS Brno - Hradec Králové 73:50 (23:18, 31:25, 54:36) Nejvíce bodů: Abdiová 22, Hanušová 13, Ohldeová 11 - Kuthanová 10, Pochobradská 9, Rosenbaumová a Hartigová po 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články