Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalista Jakub Houška doufá, že do konce sezony helmu odloží

Děčín – Kapitán děčínských basketbalistů Jakub "Kouba" Houška se po vážném zranění hlavy po necelých dvou měsících vrátil na hřiště. Na palubovce nyní patří k nejviditelnějším hráčům nejen kvůli své hře, ale také díky pokrývce hlavy. Kvůli bezpečí totiž nosí stejnou ragbyovou helmu, s níž hraje i kapitán fotbalové reprezentace Petr Čech. Houška ale doufá, že přilbu odloží ještě v průběhu této sezony.

Jakub "Kouba" Houška
zdroj: Isifa/MAFRA autor: Ondřej Bičiště

"Po svém zranění začínal Čech hrát s helmou stejné značky, jakou mám teď já. Přilbu jsme hledali podle jeho fotek. Našli jsme logo, zjistili název firmy a helmu jsme objednali," říká Houška.

Lékaři mu po těžkém zranění hlavy, které ukončilo říjnový zápas v Pardubicích, řekli, že tři měsíce nesmí dostat ránu do hlavy. Houška ale chtěl začít hrát dřív, a tak s trenérem a manažerem přemýšleli, jak návrat urychlit. Nápad s helmou nejdříve brali spíše jako legraci, ale ta se nakonec ukázala jako nejlepší řešení.

Na rozdíl od Čecha ale Houška hodlá helmu odložit, jakmile to bude možné. "Je mi v tom horko a běhat v přilbě někdy v květnu nebo v září, když tu bude 45 stupňů, se mi opravdu nechce. Nevím přesně, kdy to bude, ale určitě bych ji v průběhu této sezony chtěl odložit," doufá "Kouba".

Jakub Houška ale není jediným českým basketbalistou, který si chrání hlavu tímto způsobem. Podobnou helmu nosil po zranění i Rostislav Pelikán a současný trenér Jindřichova Hradce Karel Forejt odehrál za basketbalový tým Sparty jeden zápas dokonce v hokejové přilbě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články