Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Satoranský sledoval draft NBA s kamarádem přes internet

Praha - Velké a milé překvapení zažil český basketbalista Tomáš Satoranský během nočního draftu do NBA. Sice tušil, že bude mezi 60 vybranými hráči, ale nečekal, že bude vybrán už jako 32. v pořadí a že si ho vybere Washington, za který hraje jeho velký kamarád Jan Veselý.

Tomáš Satoranský
zdroj: uskpraha.cz

Satoranský sice zatím neví, jaké s ním má plány Washington, ale předpokládá, že ještě rok stráví v Evropě. "Ještě jsem o tom s nimi nemluvil. Můj předpoklad je, že ještě rok zůstanu v Evropě, ale uvidíme, co mi řeknou a jestli mě budou chtít na letní lize," řekl Satoranský. "Bylo to naprosté překvapení. Myslel jsem, že budu někde kolem 40. místa, že si mě vybere Milwaukee nebo Detroit, ale Washington jsem rozhodně nečekal. Ani jsem s ním nebyl moc v kontaktu," dodal.

Domnívá se, že Wizards o svých kvalitách přesvědčil během tréninku, který před draftem absolvoval u několika klubů včetně Washingtonu. "Právě ve Washingtonu se mi to povedlo asi nejvíc. Měl jsem z toho dobrý pocit. To asi sehrálo svou roli," přemítal.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranského draftoval Washington

Samotný draft sledoval s kamarádem přes internet. "A jsem za to rád. Užili jsme si to, i když to pak bylo trochu nervózní," přiznal Satoranský. "Když se vybíral 31. hráč, tak mi na telefon volal Honza Veselý, já mu to nezvedl, ale byl to takový první náznak, že to bude Washington, což se záhy překvapivě potvrdilo. Měl jsem velkou radost," dodal Satoranský.

Právě přítomnost Veselého v týmu je pro Satoranského příjemným bonusem. "Pro mě je hlavní, že jsem byl vůbec draftován. To, že je to do tak hezkého města, ve kterém navíc hraje jeden z mých nejlepších kamarádů, už je bonus navíc," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články