Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

O mistru házenkářské extraligy rozhodne až poslední kolo

Jičín - O vítězi extraligy házenkářů se rozhodne až v posledním kole nadstavby. Pražská Dukla dnes vydřela v Jičíně bod za remízu 25:25 a ještě může předstihnout vedoucí Zubří, které v sobotu prohrálo v Karviné 29:31. V posledním kole Dukla bude v sobotu hostit Lovosice, Zubří nastoupí v neděli v 17:30 doma proti Jičínu. Přímý přenos tohoto zápasu odvysílá ČT4 a náš web.

Házenkáři Dukly Praha
zdroj: ČT4

Mezi oběma adepty na zisk titulu je nyní jednobodový rozdíl. Dukla se udržela ve hře o titul až díky bravurně zvládnuté koncovce v Jičíně, v níž smazala čtyřgólové manko. Porážka Pražanů už by znamenala prvenství Zubří, které na zlato čeká od roku 1997.

Dukla v Jičíně neustále musela dotahovat ztrátu, v prvním poločase až šestigólovou. Ještě ve 46. minutě vedli domácí o pět branek (22:17) a osm minut před koncem o čtyři 25:21. Od té doby už brankář Petržela neinkasoval, chytil i sedmičku a Sviták s Piskačem v poslední půlminutě dokázali dvěma góly vyrovnat.

Jičín - Dukla Praha 25:25 (16:13)

Nejvíce branek: Zeman 7/1, T. Babák 6, Kraus 5 - Piskač 7, Šůstek 5, Aliapulios 3, Krupa 3/3. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 3/1 - 3/3. Vyloučení: 6:3. Diváci: 480.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články