Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nymburk sahal po postupu, teď spílá rozhodčím

Nymburk – Běžela poslední minuta zápasu mezi Nymburkem a Rigou. Domácí basketbalisté vedli o čtyři body a postup v Evropském poháru ULEB byl blízko. Do vývoje duelu však výrazně promluvil ruský rozhodčí Sergej Michajlov, který 40 vteřin před koncem odpískal velmi přísnou nesportovní chybu Petru Bendovi. Daroval tak Rize čtyři trestné hody, kterými vyrovnala na 68:68. Hosté nakonec v prodloužení dovedli utkání do vítězného konce. Nymburk následně podal oficiální protest.

Trenér Nymburku Ronen Ginzburg diskutuje s rozhodčím
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jsem zklamaný. Byli jsme 40 vteřin od postupu, místo toho musíme týden počkat s vědomím, že už to nemáme ve svých rukou," řekl trenér Ronen Ginzburg po konci utkání.

"Ztratili jsme vyhrané utkání mými dvěma fauly za 0,1 vteřiny. I takový může být basketbal," citoval nešťastného Bendu klubový web.

"Takový zářez jsem ještě nezažil," uvedl manažer Nymburku pro mezinárodní vztahy Jiří Zídek. "Osobně si nemyslím, že by to byl faul, který se měl ohodnotit jako nesportovní. Za druhé je nepsaným pravidlem, že v poslední minutě se zápas nechává hráči dohrát, aby nebyl hlavním hrdinou rozhodčí. To podle mě patří k basketbalové etice," podotkl sportovní ředitel Michal Ježdík.

Nymburk sice podal oficiální protest, ale spoléhat se na něj nemůže. "Naše šance uspět v protestu, který jsme podali, jsou naprosto minimální. Mluvil jsem se šéfem rozhodčích, který mi dal zapravdu, že posouzení situace nebylo správné, ale že ze své pozice nemůže rozhodnutí rozhodčích nijak změnit," informoval na klubovém webu Zídek.

Basketbalisté Nymburku nyní k postupu potřebují v posledním zápase porazit Gravelines a doufat, že Riga podlehne Valencii. Pak Nymburku pomůže lepší bilance ze vzájemných zápasů, protože v Rize vyhrál o deset bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články