Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vítězná série San Antonia skončila debaklem v Portlandu

New York - Po jedenácti vítězstvích za sebou basketbalisté San Antonia v NBA tvrdě narazili a podlehli v Portlandu 97:137. Sedmou výhru v řadě si připsalo Miami, které porazilo Sacramento 120:108.

Portland - San Antonio
zdroj: Getty Images

Trenér San Antonia Gregg Popovich nechal odpočívat opory Tima Duncana a Tonyho Parkera, protože Spurs hráli už poosmé v řadě na hřišti soupeře. San Antonio vedlo v první části 20:19, ale poté Portland předvedl šňůru 22 bodů a bylo po zápase. Domácí stříleli s úspěšností 58 procent a v jednu chvíli vedli až o 48 bodů.

Hned šest hráčů Trail Blazers dalo16 avíce bodů. Nejvíce z domácího týmu nastřílel LaMarcus Aldridge, autor 20 bodů. Za hosty nasbíral nováček Kawhi Leonard 24 bodů a 10 doskoků. Portland porazil Spurs podesáté z poslední 11 vzájemných zápasů. "Někdy v takovém utkání může dojít k podcenění. Říkal jsem hráčům, že to není o tom, kdo soupeři chybí, že musíme hrát naši hru, což se nám dnes dařilo," chválil svůj tým trenér Portlandu Nate McMillan.

Miami zvítězilo posedmé v řadě dvouciferným rozdílem

Sacramento se dlouho drželo ve hře, ale v úvodu poslední části náhradníci Miami předvedli šňůru 9:0, čímž vypracovali dvouciferný náskok. Lídrem Heat byl Dwayne Wade s 30 body a 10 asistencemi, po 20 bodech přidali Chris Bosh a Mario Chalmers, který trefil šest trojek. LeBron James dal 18 bodů. Za hosty nastřílel Isiah Thomas 24, Marcus Thorton23 aTyreke Evans 21 bodů. Lavička Miami porazila hostující náhradníky 32:15.

Cleveland - Detroit
zdroj: ČTK/AP

Basketbalistům Clevelandu se podařilo otočit utkání s Detroitem, který vedl ve třetí čtvrtině až o 17 bodů. Domácí Cavaliers ale v závěru přidali na obrátkách a nakonec zvítězili 101:100. Ve čtvrté čtvrtině Kyrie Irving nastřílel 17 bodů a Alonso Gee přidal dalších 13. Sami dva tak v poslední části porazili Detroit o sedm bodů. Irving celkem nasbíral 25 bodů a osm asistencí, nejlepším střelcem utkání byl zkušený Antawn Jamison s 32 body. Za Detroit nastřílel Brandon Knight 24 bodů.

Memphis odehrál šestý zápas v devíti dnech, přesto dokázal porazit Philadelphii 89:76. Grizzlies vyhráli první čtvrtinu o 20 bodů, ale Sixers se nevzdali a osm minut před koncem prohrávali už jen o čtyři body. Domácí ale včas zapnuli a utkání zakončili šňůrou 15:6. Nejlepším střelcem zápasu sice byl hostující Jrue Holiday s 22 body, mladý rozehrávač si však v bilanci plus/minus připsal 21 záporných bodů. Za domácí předvedl dobrý výkon Marc Gasol, který zaznamenal 15 bodů, 14 doskoků a pět bloků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články