Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějovské volejbalistky vyhrály popáté v řadě Český pohár

Olomouc - Prostějovské volejbalistky získaly popáté za sebou Český pohár. Ve finále v Olomouci favorizované osmifinalistky Ligy mistryň porazily domácí celek Univerzity Palackého hladce 3:0 po setech 25:21, 25:13 a 25:10.

Kouč vítězek Miroslav Čada vyzdvihl kvalitu olomouckého servisu. "V prvním setu nám s ním domácí hráčky dělaly problémy a my jsme znejistěli v útoku. Od konce prvního setu už jsme však měli zápas ve své moci," prohlásil po utkání.

Zatímco úvodní set rozhodla až koncovka, další sady už byly jasnou záležitostí Čadových svěřenkyň. Ty sice na začátku posledního dějství prohrávaly 0:4, ale pak už soupeřkám dovolily uhrát jen šest bodů. Stejným výsledkem skončilo pohárové finále mezi těmito soupeři i loni.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Prostějov

Olomoucký trenér Jiří Teplý ocenil, že jeho tým v první sadě favorizovaného protivníka aspoň na chvíli vyvedl z míry. "Soupeře jsme zatlačili hlavně servisem, od druhé sady se ale Prostějov dostal do pohody a ve třetím setu už se naše hra od stavu 6:4 bohužel úplně rozpadla," uznal Teplý.

Prostějovské suverénky extraligy tak získaly první trofej v sezoně. Další mohou přidat už za dva dny, ve středu se totiž v Bratislavě utkají s místním Doprastavem o Česko-Slovenský pohár. Ten zatím vyhrály třikrát.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články