Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalisté Budějovic prohráli v Poitiers

Poitiers (Francie) - Volejbalisté Českých Budějovic se rozloučili s Ligou mistrů porážkou ve Francii s týmem Poitiers 1:3 po setech 18:25, 23:25, 25:23 a 21:25. Ve skupině skončili Jihočeši na posledním místě; nicméně s historickým vítězstvím, které vybojovali ve druhém kole na půdě největšího favorita a nakonec i vítěze skupiny italského Cunea.

Čeští mistři začali v Poitiers velmi dobře, dostali se do dvoubodového vedení, jenomže závěr setu vyzněl jasně pro domácí. Druhý set měl podobný průběh s tím rozdílem, že jeho druhou polovinu odehrál na nahrávce místo zkušeného reprezentanta Petra Zapletala Filip Habr. I tak tým Poitiers proměnil druhý setbol.

Ve třetím setu se Jihostroj dočkal dílčího úspěchu. V prostřední pasáži si opět vybudoval dvoubodový náskok (16:14 a 21:19) a tentokrát ho dokázal udržet. Jenže Poitiers žádné překvapení nedopustilo, protože si potřebovalo pojistit druhé postupové místo. Po změnách v sestavě se rychle dostalo do pětibodového trháku (15:10) a českobudějovičtí volejbalisté bez zraněného Jakuba Novotného už zápas nezdramatizovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Liga mistrů ve volejbalu

Při absenci zkušeného dlouholetého reprezentanta Novotného odehrál celý zápas na postu univerzála Radek Motys, na kterého často směřovaly nahrávky, hrál odvážně, jenže dobře srovnaná obrana byla často nad jeho síly. Do tempa se Motys dostal až ve druhé polovině zápasu a výrazně pomohl k vítězství ve třetím setu.

Stade Poitiers - Jihostroj České Budějovice 3:1 (18, 23, -23, 21) Rozhodčí: Loderus (Niz.), Heckford. Čas: 103 min. Diváci: 3200. Sestava a body Č. Budějovic: Sukuba 5, Motys 13, Rojas 13, Smrčka 4, Zapletal 1, Fila 15, libero Juračka - Mach, Habr. Trenér Svoboda. Nejvíce bodů Poitiers: Čulafič 18, Maréchal 12, Zopie 10.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články