Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Je to podjatý rasista, napsal o rozhodčím ragbista na Twitteru

Auckland – Samojský ragbista Eliota Sapolu Fuimaono dostal podmíněný půlroční zákaz startu za urážku rozhodčího po porážce svého týmu ve skupině MS s Jihoafrickou republikou (5:13). Třicetiletý sportovec označil na svém účtu na Twitteru velšského sudího za podjatého a rasistu.

Samojský ragbista Eliota Sapolu Fuimaono
zdroj: Getty Images Europe autor: Tim Keeton

Kromě zákazu startu, který může přijít po jakémkoliv dalším prohřešku v příštích dvou letech, se musí hráč anglického Gloucesteru rozhodčímu Nigelu Owensovi omluvit. Navíc musí vykonat sto hodin veřejně prospěšných prací pro Mezinárodní ragbyovou radu (IRB) a zapsat se do rozhodcovského kurzu.

"Jestli hráč nenaplní všechny zmíněné požadavky nebo znovu bude kritizovat rozhodčí, okamžitě začne platit šestiměsíční zákaz startu," uvedli pořadatelé světového šampionátu po pátečním slyšení, které předtím dvakrát odložili.

Fuimaono se s trestem nechce smířit. "Už ragby ani nechci hrát. Jedna věc je jistá, moje děti ho hrát určitě nebudou. Udělalo mi moc velkou radost, kolik lidí mě přišlo na slyšení podpořit," uvedl na Twitteru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články