Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dallas chce ve finále NBA překvapit Miami

New York - Po pěti letech se ve finále zámořské basketbalové ligy NBA zopakuje souboj hráčů Dallasu Mavericks s Miami Heat, v němž se Dallas pokusí o velkou odvetu. Miami, které s hvězdami první kategorie LeBronem Jamesem, Dwaynem Wadem a Chrisem Boshem ve svém středu připomíná "Dream Team", touží potvrdit pozici velkého favorita. Proti však stojí nažhavený Dallas, vedený v oslnivé formě hrajícím německým kanonýrem Dirkem Nowitzkým.

První zápas série se uskuteční v noci na středu v Miami. "Západní konferenci jsme sice vyhráli, ale to hlavní teprve přijde. Ale náš cíl je od začátku soutěže jasný - titul. To jsme si řekli už loni v říjnu," prohlásil odhodlaně Nowitzki.

Ten stále čeká stejně jako celý klub na premiérový triumf v NBA a ještě teď
si dobře vybavuje minulé finále z roku 2006. Mavericks tehdy vedli už 2:0
na zápasy, ale Miami nakonec velkým obratem a čtyřmi výhrami v řadě
uchvátilo svůj první a zatím také poslední mistrovský primát. A hráči
Dallasu si jen mohli stýskat nad tím, že na ně možná byli přísnější i
rozhodčí.

Dallas straší ve vzpomínkách i elitní střelec Miami Wade, který skvělými výkony dotáhl Heat k titulu a těšil se i z ceny pro nejužitečnějšího hráče finále. Podle Wadea nyní bude klíčové, jak floridský tým ubrání právě Nowitzkého. 

Nyní bude možná Dallasu fandit většina basketbalového světa. Miami je totiž s velkou trojkou James, Wade a Bosh mnohým fanouškům trnem v oku. Především Jamesův loňský odchod z Clevelandu do Miami vzbudil spoustu emocí. James si však stejně jako Nowitzki možná splní sen a poprvé si navlékne prsten pro šampiona NBA, který v bohaté sbírce jeho individuálních trofejí stále schází.

Miami po rozpačitém startu do sezony už své možnosti v play-off ukázalo, když v semifinále a finále Východní konference vyřadilo silné celky Bostonu a Chicaga. Především obrat v posledním utkání s Chicagem, nejlepším týmem základní části, které vedl nejužitečnější hráč sezony Derrick Rose, vzbudil respekt. Miami nepoložilo ani to, že necelé čtyři minuty před koncem zápasu prohrávalo s Chicagem o 12 bodů. Podobný kousek se ale povedl také Dallasu v jeho rozhodujícím utkání ve finále Západní konference s Oklahomou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články