Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Volejbalistky vstoupily do Evropské ligy výhrou 3:1 nad Bulharskem

Svitavy - České volejbalistky vstoupily do Evropské ligy vítězstvím 3:1 nad Bulharskem. Pouze v prvním setu měly české hráčky ve Svitavách se soupeřkami problémy, postupně ale srovnaly krok a finalistky loňského ročníku za 98 minut přehrály. Odveta je na programu v sobotu od 18:00 opět ve Svitavách. V druhém utkání skupiny B Izrael porazil Maďarsko 3:1. Bulharky měly v úvodu zápasu přesnější podání, naopak v českém týmu hodně skřípala souhra a útočné akce postrádaly důraz. Bulharky proto snadno zvyšovaly náskok a bez vážnějších problémů získaly za 24 minut první sadu. Z útlumu se ale svěřenkyně trenéra Jiřího Šillera postupně vzpamatovaly.

Zásluhu na tom měla i spolupráce nahrávačky Kubínové s Pastulovou a zlepšovala se nejen útočná souhra, ale hlavně obrana na síti. V průběhu druhého setu se dostal český tým poprvé do vedení 12:11 a z hráček viditelně opadl předcházející psychický tlak.

Zato Bulharky se dostaly do herního útlumu a začaly mnohem častěji chybovat. Koncovku druhého setu už české volejbalistky zvládly s naprostým přehledem.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky vyhrály nad Bulharskem

V obdobném duchu se odehrála také třetí sada. I když se sestava postupně prostřídala, český tým už režii zápasu nepustil z rukou. Ve čtvrtém setu už domácí hráčky dokonce vedly 10:1, pod dojmem vysokého náskoku ale polevily a zkomplikovaly si závěr zápasu. Bulharky ještě snížily na rozdíl dvou bodů, na zvrat se už ale nevzmohly.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články