Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Čeští florbalisté podlehli Finsku 1:8

Linköping - Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour ve švédském Linköpingu vysokou porážkou s Finskem 1:8. Úřadující mistři světa získali i dodatečný bod za vítězství v samostatných nájezdech 2:1. Druhý duel čeká český tým v sobotu s domácím Švédskem. Češi v brance s debutantem Bábíčkem odolávali Finům do deváté minuty, kdy otevřel skóre Lamminen. Hned za 76 sekund zvýšil náskok Suomi Vänttinen.

Svěřenci trenéra Tomáše Trnavského pak nevyužili dvě přesilovky při trestech Tiitua a Kivilehta, pak se také ubránili při vyloučeních Slaného i Zálesného, jenže hned pět sekund po jeho návratu na plochu se už trefil Johansson. 

Už na 4:0 zvyšoval svou druhou trefou v utkání Vänttinen. Češi sice v 36. minutě snížili díky Brusovi, ale závěrečné dějství ovládli Finové a zvýraznili rozdíl. Skórovali Hulmi, Mikko Kohonen, Tiitu a Koski. V nájezdech byl po čtvrté sérii stav 1:1, když se trefili jen Mikko Kohonen a Polášek. Rozhodl Hänninen v pátém kole, v kterém za český tým neuspěl Tokoš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články