Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

USK Praha dál vládne českému basketbalu

Hradec Králové – Český pohár basketbalistek získal podruhé v řadě tým USK Praha. Vítězství ve finálovém utkání proti čtrnáctinásobnému vítězi poháru Frisco Brno ale bylo jenom těsné a dosažené až v závěru – USK zvítězil poměrem 76:73 po třetinách 16:18, 33:33, 57:50. Že je rozhodnuto, se zdálo poprvé na začátku poslední čtvrtiny, ale Brňanky zlikvidovaly jedenáctibodové manko a vyrovnaly. Otočit skóre však už nedokázaly. Ke zvratu jim nepomohl ani pokus o zónovou obranu. V zápasu o třetí místo uspěl tým Strakonic nad VŠ Praha 91:74.

Brňanky nastoupily pouze se sedmi hráčkami, mezi nimiž vynikla pivotka Cheryl Fordová. Už v prvním poločase měla na kontě takzvaný double double a nakonec se její statistiky zastavily na 19 bodech a 20 doskocích. Frida Eldebrinková byla nejlepší střelkyní zápasu s 24 body, v barvách USK, který hrál bez zraněných opor Vítečkové a Ferančíkové, dosáhla DeLisha Miltonová-Jonesová na 17 bodů a devět doskoků.

Ve 27. minutě vedly brněnské hráčky o šest bodů (49:43). Těsně před tím ale odešla na lavičku jedna z klíčových hráček rozehrávačka Škerovičová, jež měla na kontě už čtyři osobní chyby, a hra brněnského týmu se zcela rozpadla. Následující čtyřminutový úsek vyhrál USK drtivě 18:1.

Rozhodl ale až závěr utkání, kdy univerzitní hráčky ubránily těsné vedení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články