Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vyzývací pohár: Basketbalisté Prostějova podlehli Ostende

Ostende - Basketbalisté Prostějova prohráli ve čtvrtém kole osmifinálové skupiny L Vyzývacího poháru na palubovce dosud stoprocentního Ostende 85:87. Zpočátku byl český tým favorizovaným Belgičanům více než vyrovnaným soupeřem, v posledních dvou třetinách ale rozhodla lepší střelecká forma domácích. S bilancí jedné výhry a tří porážek patří Hanákům třetí místo v tabulce a stále mají naději na postup do čtvrtfinále. V příštím kole budou za týden hostit poslední Zadar, který dnes doma prohrál s Kubaní.

"Navzdory porážce jsme odehráli velice dobrý zápas, který byl nesmírně bojovný s kvalitními výkony v obraně. V závěru nám chybělo více štěstí k tomu, abychom výsledek otočili," uvedl po zápase trenér Prostějova Peter Bálint. Hosté zaskočili favorizované Ostende precizní hrou v obraně. Soupeře nepouštěli hlavně v podkošovém prostoru do střeleckých pozic a v zakončení z tříbodového území hledal belgický tým přesnou mušku.

Po vyrovnaném úvodu se podařilo českému celku odskočit až na dvanáctibodový rozdíl 44:32. Těsně před přestávkou ale na Hanáky dolehla krize a soupeř na přelomu druhé a třetí čtvrtiny šňůrou jedenácti bodů srovnal skóre na 46:46. Hráči Prostějova domácím dál úspěšně vzdorovali, než v samém závěru první půlhodiny nejlepší střelec Ostende Green současně s klaksonem úspěšným tříbodovým pokusem posunul svůj tým do vedení 65:62.

Třetí čtvrtina rozhodla

"Rozhodla třetí čtvrtina, ve které jsme neubránili vynikajícího Greena, jenž nám v této pasáži nastřílel čtrnáct bodů. K tomu je třeba připočítat jedenáctibodovou šňůru soupeře, který se tím dostal v bouřlivé atmosféře opět do hry," řekl prostějovský kouč. I tak ale hosté drželi krok se soupeřem až do konce. Ještě necelé čtyři minuty před koncem byl stav nerozhodný 76:76, pak ale belgický tým využil střelecky hluchou pasáž Prostějova a odskočil na 83:77.

Ani pak svěřenci trenéra Bálinta nerezignovali a pokusili se ještě vykřesat naději. Šest sekund před koncem Marek tříbodovým košem snížil na rozdíl dvou bodů, srovnat skóre se už ale Hanákům nepodařilo. "V závěrečné čtvrtině se zápas několikrát lámal. Nám nevyšly dvě střely, zatímco soupeř byl přesnější a získal šestibodový náskok. Už bylo nad naše síly to zvrátit," posteskl si Bálint.

BC Ostende - BK Prostějov 87:85 (20:23, 42:46, 65:62)

Nejvíce bodů: Green 27, Thomas 19, Mitchell 17 - Lawrence 18, Veikalas 17, Nicholson a Landri po 14. Rozhodčí: Kennermann (Tur.), Cekov (BUlh.), Barth (Něm.). Trestné hody: 29/23 - 24/17. Fauly: 22:27. Trojky: 6:8. Diváci: 2340

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články