Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pro Veselého je Nymburk v prestižní bitvě favoritem

Pardubice - Na nevšední zážitek se těší vycházející hvězda českého basketbalu Jan Veselý, který se v sobotu s Partizanem Bělehrad představí v pardubické aréně proti Nymburku v zápase Jadranské ligy. I když jej ještě minulý týden sužoval zánět šlach na ruce a vynechal dva zápasy, teď už je dvacetiletý talent připravený odehrát prestižní zápas proti krajanům, v němž jej budou sledovat desítky příbuzných a kamarádů. Veselý považuje Nymburk za favorita utkání.

"Mají velmi dobrou sezonu, v Jadranské lize překvapili dobrými výsledky a navíc jsou dlouho spolu sehraní, zatímco my se v každé sezoně rozjíždíme pomalu jako parní válec," řekl Veselý. Cítí prý zvláštní chvění. Zažil už velké bitvy na hřištích evropských gigantů, ale teď vůbec poprvé s Partizanem zavítal na českou půdu.

Fanoušci se těší na jeho dravé průniky a smeče, kterými uchvacoval už v minulých dvou sezonách, během kterých se vypracoval na prvotřídní hvězdu srbského velkoklubu. I Veselý vnímá utkání emotivněji. "Je to jiné než ostatní zápasy, které hrajeme venku, tohle má pro mě jinou váhu. Dorazí asi třicet lidí z rodiny a známých, pro které jsem sháněl lístky. Přijet mají jeden nebo dva autobusy malých kluků z mého mateřského klubu. Jsem moc rád, že mě všichni uvidí hrát v Čechách," řekl Veselý.

Ten byl v minulé sezoně vyhlášen jako druhý největší talent Euroligy hned po barcelonském zázračném mladíkovi Rickym Rubiovi. Sám český reprezentant se chce ukázat, v létě možná půjde na draft zámořské NBA, kde mohl být už letos, ale dal přednost setrvání v Bělehradě.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články