Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Unavení volejbalisté prohráli na MS s Německem 0:3

Řím - Čeští volejbalisté dnes podlehli na mistrovství světa Německu hladce 0:3 a výsledek je odsunul na chvost skupiny. Ve Florencii si tak zahrají o konečné 9. až 12. místo. Němci se o postup do semifinále z římské skupiny R ve středečním utkání střetnou s obhájci titulu, Brazilci.

Svěřenci kouče Jana Svobody nastoupili s tradiční sestavou, jen Hudeček nahradil na smeči Popelku. První míče patřily českému výběru, ale pak se po jeho chybách a tvrdých útocích Grozera dostali Němci do náskoku, který si udrželi až do konce sady. To už Němcům nahrával Tischer, který střídal zraněného Steuerwalda.

Na českém týmu se projevila únava. S Němci se utkali pouhých 17 hodin po prohře s Brazilci 2:3. Týmu chyběla jiskra z předešlých zápasů a skvělých výher nad Bulhary nebo Američany. Hráči kupili individuální chyby. Pláteník trefil smeč mimo, stejně se vedlo Štokrovi a do hřiště nespadl ani technický pokus. Trenér zkusil hru oživit a poslal na nahrávku Zapletala místo Ticháčka, ale rozjetý německý útok se v druhém setu už nepovedlo zastavit.

Už ve druhém setu se do hry dostala skoro celá lavička, ale změna nepřišla. Unavení Češi byli ve všech činnostech pomalejší a neměli energii, a proto nevykřesali ani špetku naděje na obrat. I ve třetí sadě brzy ztráceli a celý zápas prohráli za hodinu a osm minut.

"Gratuluji Němcům, hráli od začátku dobře a byli lepší," řekl stroze český trenér Jan Svoboda na tiskové konferenci. "Byl to náš nejhorší zápas na turnaji ve všech směrech. Nedokázali jsme zastavit německý útok. Možná jsme prohráli, protože jsme byli unavení po pěti setech s Brazilci, ale musíme přiznat, že Němci hráli mnohem lépe než my," dodal kapitán týmu Ondřej Hudeček na serveru FIVB.

"Byl to náš nejlepší výkon na turnaji, konečně jsme hráli uvolněně," řekl kapitán Björn Andrae. Němci tak skončí nejhůře osmí. "Tím jsme splnili cíl, všechno ostatní bude bonbonek. Ale my mlsáme rádi a chceme Brazílii porazit." Pokud uspějí, mohli by získat medaili podruhé v historii po titulu výběru NDR v roce 1970.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články