Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Američanky rozdrtily 106:70 Španělsko a vyzvou domácí výběr

Karlovy Vary - Soupeřem českých basketbalistek v nedělním finále mistrovství světa bude v Karlových Varech tým USA, který v druhém semifinále porazil Španělsko vysoko 106:70. Zápas začne ve 20:00. O třetí místo se utkají Španělsko a Bělorusko. Američanky v duelu se Španělskem byly stejně suverénní jako při předchozích sedmi zápasech na MS, v nichž jasně dominovaly. Úřadující olympijské vítězky evropského soupeře drtily od prvních minut, Španělky, které znavilo dramatické páteční čtvrtfinále a prodloužení utkání s Francií, vůbec nedokázaly náporu čelit.

Výběr USA se s českým týmem utkal těsně před mistrovství světa, v generálce na turnaj uspěl a vyhrál o 17 bodů. "Zápasy s nimi jsou strašně těžké. Ony jsou fyzicky někde úplně jinde než jiné týmy na mistrovství," uvedla česká křídelní hráčka Eva Vítečková, poté co se spoluhráčkami zvládla dnešní první semifinále s Běloruskem. To Češky vyhrály po dramatické bitvě až v prodloužení.

Záznam utkání USA - Španělsko sledujte zde

Česky se ale vezou na vlně euforie, rády by se ve finále pokusily o podobnou senzaci, jako když v pátek vyřadily ve čtvrtfinále obhájce světového titulu z Austrálie. Vědí ale, že s USA je čeká ještě mnohem těžší test. Uvědomuje si to i trenér Lubor Blažek, který přímo v karlovarské aréně sledoval suverénní představení finálového soupeře proti Španělsku. "Americký tým je excelentní, vůbec soupeři nedaly šanci. My do finále ale nesmíme jít s tím, že chceme prohrát o 40 bodů, naopak si to chceme užít a na konci turnaje ukázat dobrý basket," řekl Blažek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články