Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Basketbalistky Japonska přišly o vítězství v poslední sekundě

Brno - Až v prodloužení zachránily basketbalistky Brazílie v dramatickém zápase v brněnské osmifinálové skupině mistrovství světa vítězství nad Japonskem 93:91. Přitom Japonky vedly v třetí čtvrtině už rozdílem dvanácti bodů 54:42, náskok ale prohospodařily. Ve vypjaté koncovce 13 sekund před koncem proměnila Jošidaová oba trestné hody a zajistila svému týmu tříbodový náskok, který ale smazala současně s klaksonem tříbodová střela Rochaové. Prodloužení nabídlo pokračování nesmírně vyrovnaného duelu, ve kterém sehrály závěr lépe Brazilky. Záznamy utkání sledujte zde.

Dvanáct sekund před závěrem Marquezová otočila trojkou výsledek na 92:91. Na smazání jednobodové ztráty už zůstalo Japonkám málo času, navíc si Ogaová nevšimla mnohem vyšší De Souzaové, která její střelecký pokus zablokovala. Ogaová ji poté faulovala, De Souzaová proměnila jeden trestný hod a udržela Brazílii naději na postup do čtvrtfinále.

Kanada prohrála s Řeckem

Je nám líto, video expirovalo.
Japonsko prohrálo s Brazílií

Řecké basketbalistky si zajistily vítězství nad posledním celkem ostravské osmifinálové skupiny Kanadou hned v prvním poločase. Kanaďanky sice v průběhu utkání vedly dvakrát o bod, tempo ale po většinu zápasu diktovaly řecké basketbalistky. Kanada prohrála s Řeckem 52:57.

Po změně stran sice Kanaďanky částečně umazaly osmibodovou ztrátu, ke zvratu je ale jejich soupeřky nepustily. Hlavními střeleckými oporami vítězek byly Kalentzuová, Maltsiová a Papamichailová.

Favorizované celky neklopýtly

Ani v pátý hrací den neklopýtly favorizované celky USA, Austrálie v osmifinálové skupině E a Rusko se Španělskem ve skupině F, kde hraje i český tým. Všechny čtyři výběry však už netrpělivě vyhlížejí očekávané středeční vzájemné souboje, které rozhodnou o jejich nasazení do vyřazovacích bojů ve čtvrtfinále a o tom, zda půjdou dál z první nebo druhé pozice.

Španělky dnes porazily v Brně český výběr 77:57, což znamená, že Češky nemůžou skončit lépe než třetí ve skupině. Rusko si pak večer jasně poradilo s Koreou v poměru 81:48.

V Ostravě se obhájkyně titulu z Austrálie nejprve musely hodně napracovat, aby porazily úřadující evropské šampionky z Francie 62:52, v dalším zápase pak Američanky nedaly šanci Bělorusku a zdolaly jej 107:61.

Mistrovství světa v basketbalu žen
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články