Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Basketbal tři na tři může být už na OH 2016

Brno - Součástí olympijského programu v roce 2016 v Brazílii by už mohl být malý basketbal tři na tři. Tato varianta se v mezinárodním měřítku představila poprvé na nedávné olympiádě mládeže v Singapuru a mezinárodní federace FIBA chce malý basketbal dále rozvíjet. "Basketbal tři na tři není nic nového. Hra má velkou přednost v dynamice a také může mnohem více zemí soutěžit na mezinárodní úrovni o přední umístění," uvedl ředitel komunikace FIBA Florian Wanninger. Předností malého basketbalu je, že tým musí zakončit akci do deseti sekund.

"Například v ženském basketbalu vládnou světu už dvě desetiletí pouze tři týmy. Předností Austrálie, Ruska a USA je síla hráček v reprezentaci na sedmém až dvanáctém místě sestavy. V malém basketbalu se rozdíl v kvalitě stírá, neboť stačí mnohem méně kvalitních hráček. Tím se boj o medaile otevírá většímu počtu zemí," dodal Wanninger.

Podle jeho slov už FIBA získala podporu od prezidenta brazilského olympijského výboru o zařazení malého basketbalu do soutěžního programu. Soutěžit by měly pouze mužské a ženské týmy, o případných smíšených trojicích dva muži a jedna žena FIBA neuvažuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články