Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Španělští obhájci titulu na MS podruhé prohráli, Turci zdolali Řeky

Ankara – Bitvu o první místo ve skupině C mistrovství světa basketbalistů vyhráli Turci. Domácí tým porazil v bouřlivé atmosféře Řeky 76:65. Obhájci titulu ze Španělska nestačili na výběr Litvy a prohráli 73:76, přestože ještě v poločase vedli o osm bodů. Závěrečné minuty však nezvládli a ve skupině D mají pasivní bilanci jedné výhry a dvou porážek. Přesto jim v tabulce patří třetí místo. Favorizované celky Francie a Ruska se trápily s outsidery. Francie nakonec zlomila nepříznivý vývoj duelu s Kanadou a zvítězila 68:63, Rusové v dramatickém závěru udrželi výhru 72:66 nad Pobřežím slonoviny.

Turečtí basketbalisté uspěli v zápase proti odvěkým rivalům z Řecka zejména zásluhou výborných vstupů do obou poločasů. Třetí čtvrtinu vyhráli dokonce 24:12 a vybudovali si tak rozhodující náskok. Domácí hráči se mohli opřít o kolektivní výkon a vysokou úspěšnost při pokusech z tříbodové vzdálenosti - dosáhla 48 %.

Kanaďané už ve skupině D v Izmiru potrápili Litvu, ale uspět nedokázali ani v dnešním zápasu s Francií. Ta sice po nepovedeném vstupu do závěrečné čtvrtiny prohrávala šestibodovým rozdílem, ale nakonec si přece jen připsala třetí vítězství. Střelecky na palubovce ve francouzském dresu vládl Nicolas Batum, autor 24 bodů.

Naopak Rusové měli v Ankaře co dělat, aby dovedli do vítězného konce zápas skupiny C s Pobřežím slonoviny. Podceňovaný africký celek stáhl v posledních dvou minutách jedenáctibodovou šňůrou ztrátu na minimum, ale ruské mužstvo mu už víc nedovolilo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články