Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Chorvaté ovládli finále vodního póla a slaví zlato

Londýn – Vodní pólisté z Chorvatska udrželi chladnější hlavu než Italové, předvedli dobrý výkon a vyplatilo se. V Londýně mohou slavit zlato. Ve finále se rozhodovalo hlavně ve druhé čtvrtině, kde se Chorvatům podařilo vstřelit dvě branky. Italové se v této části zápasu nedokázali prosadit. Chorvatsko zvítězilo nad Itálií 8:6. Velmi zajímavý souboj byl k vidění i v zápase o bronz. Vodní pólisté Srbska vyzvali Černou Horu. Nejbohatší na góly byla třetí čtvrtina, kde padlo 9 branek. Krok k vítězství udělalo Srbsko až v posledním dějství. To nakonec porazilo velmi těsně Černou Horu 12:11.

Utkání Srbsko - Černá Hora
zdroj: Isifa/EPA

Italové útočili na čtvrtý olympijský triumf, ale v Londýně se jim to nepodařilo. Finálový zápas začali lépe, po první čtvrtině vedli 2:1. Pak ale polevili a tempo začali diktovat Chorvaté. Dva rychlé góly za sebou vstřelil Miho Boskovič ve třetím dějství a zavelel tak k vítěznému tažení. Tento náskok si Chorvaté pohlídali i v závěrečné čtvrtině a po vítězství 8:6 mohli slavit zlato. Stříbro tedy putuje do Itálie.

Zápas o bronz:

Vodní pólisté Černé Hory byli aktivnější při střelbě na branku, když vyslali na srbského brankáře 32 střel, ale jen 11 slavilo úspěch. Jejich soupeř tolik aktivitou nezářil a na kontě mělo Srbsko 22 střel, i přesto tento výsledek stačil na vítězství. Nejpilnějším střelcem byl na jejich straně se třemi brankami Filip Filipovič. A když tento pětadvacetiletý hráč nebyl u zakončení, tak rozdával výborné přihrávky. A vyskytl se i u té nejdůležitější branky, o kterou se postaral Udovičič v závěru zápasu. Ta padla 55 vteřin před konečným hvizdem a rozhodla o bronzu. To na svou stranu tedy nakonec ukořistilo Srbsko 12:11.

Finále: Chorvatsko - Itálie 8:6, o 3. místo: Srbsko - Černá Hora 12:11, o 5. místo: Maďarsko - Španělsko 14:8, o 7. místo: Austrálie - USA 10:9.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články