Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nash už s pátou olympiádou příliš nepočítá

Londýn - Čtvrtý olympijský start bude zřejmě pro Kateřinu Nash i poslední. Dvakrát jela na horském kole, dvakrát běžela na lyžích, ale s další účastí na svátku pod pěti kruhu už raději nepočítá. "Raději bych plány ve vztahu k olympiádě neřešila," řekla Nash po čtrnáctém místě v závodu horských kol v Hadleigh Farm v Londýně.

Kateřina Nash
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Už před deseti lety po ZOH v Salt Lake City tvrdila, že je na olympiádě naposledy, ale vrátila se. Její účast za čtyři roky v Rio de Janeiru je ale málo pravděpodobná. "Fakt netuším. Je mi čtyřiatřicet. Příští rok ještě závodit budu, ale čekají mě nové životní výzvy," řekla bikerka, ještě zaprášená krátce po dojetí závodu. "Mám vystudovaný byznys, zaměření na marketing. A ten sportovní mě hodně láká," řekla Nash.

Nash se poprvé objevila na olympiádě v devatenácti letech, kdy jela v Atlantě 1996 závod na horských kolech. Tehdy ale patřila k české špičce v běhu na lyžích a její další dvě olympiády, v Naganu 1998 a v Salt Lake City 2002, proto byly zimní.

"V Atlantě měla horská kola premiéru, ten sport se od té doby změnil hodně, ale nicméně nasazení, olympijská atmosféra, to se nikdy nezmění," řekla. "Nadchly mě tady tisíce lidí kolem trati, všichni krásně fandili. Doufám, že jsme fanouškům předvedly, že jsou horská kola skvělá a parádně se na ně dívá," řekla Nash.

Její návrat na olympiádu po deseti letech byl velkou událostí. Navíc se na horských kolech vypracovala mezi špičku a patřila k okruhu favoritek. Dvě kola se držela těsně za vedoucí skupinou, ale pak nestačila tempu a začala se pořadím propadat. "Najednou první skupina nasadila tempo, odskočila a já cítila, že už je nedojedu. Snažila jsem se až do konce, nic jsem nevzdávala. Ale v polovině bylo i mně jasné, že budu bojovat o místo na konci první desítky. A nakonec neúspěšně," litovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články