Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Rakušani stále nemají medaili. "Jsme jako Džibuti," stěžují si

Londýn - Když ve čtvrtek skončil rakouský deblkajak Yvonne Schuringová, Viktoria Schwarzová ve finále pětistovky až na pátém místě, prakticky stvrdil rakouskou sportovní katastrofu v Londýně. Jižní sousedé České republiky na olympiádě podle všeho nezískají žádnou medaili, což se jim na letních hrách stalo naposledy v roce 1964 v Tokiu. Na minulé olympiádě v Pekingu získali alespoň jedno stříbro a dva bronzy.

Rakušanka Caroline Weber
zdroj: ISIFA

"Jsme stejně špatní jako Džibuti, Brunej nebo ostrovní stát Tuvalu," napsal rezignovaně web deníku Österreich. A vypočítává neúspěchy rakouských medailových nadějí. Judista Ludwig Paischer, který obhajoval stříbro z Pekingu, vypadl ve druhém kole. Plavec Markus Rogan, dvojnásobný stříbrný olympijský medailista z Atén, byl v semifinále polohového závodu na 200 metrů diskvalifikován kvůli nepředpisové obrátce.

Poslední naděje Rakušané vkládali do deblkajaku, který loni získal titul mistryň světa, ale ani ten neuspěl. Zařadil se alespoň do skupiny "podpódiových" sportovců na čtvrtých a pátých místech. Těsně pod stupni vítězů skončili plavec Dinko Jukic a jachtařská posádka ve třídě 49er, páté místo vedle kajakářek vybojovaly plážové volejbalistky Doris a Stefanie Schwaigerovy a družstvo stolních tenistů. Zbytek výpravy označil list Österreich za "olympijské turisty".

Neúspěch znepokojil i ministra

Katastrofální neúspěch rakouských sportovců znepokojil i ministra obrany a sportu Norberta Darabose, který plánuje změny. "Postavím podporu sportu na úplně jiných základech. Ke světové elitě máme v létě příliš daleko," citovaly ho webové stránky Austrian Independent.

Darabosovi se nelíbil ani přístup rakouských olympioniků. "Znepokojuje mě sebeuspokojení některých sportovců. Je skvělé, když si pochvalují, jak krásný je život v olympijské vesnici, ale prioritou musí být sportovní úspěch," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články