Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Přímé souboje o čtvrtfinále zvládli Tunisané a Maďaři

Londýn - Závěr skupinových bojů v házené rozhodl o posledních postupujících do čtvrtfinálových bojů. V přímých soubojích se utkali Tunisané s Argentinou a Maďaři se Srbskem. Překvapivě zatím dominují Islanďané a Chorvati, jejichž týmy vyhrály své skupiny.

Maďarská radost
zdroj: EPA autor: SRDJAN SUKI

Islanďané stvrdili vynikající formu drtivým vítězstvím 41:24 nad domácími Brity, kteří se na vrcholové úrovni teprve oťukávají. O druhé místo si zahrály týmy Švédska a Francie; zlatí Francouzi z Pekingu si v posledním skupinovém zápasu došli pro vítězství 29:26.

Argentina v souboji o čtvrtfinále musela porazit Tunisko, protože její rozdíl skóre byl o dvacet branek nepříznivější. Jihoameričané úvod zápasu naprosto nezvládli, Tunisko však kvůli falešnému pocitu jistoty vítězství pětigólový náskok naprosto promrhalo. Nakonec ale po nerozhodném poločasovém skóre zabralo a nakonec si postup do čtvrtfinále pohlídalo.

Čtvrtfinálové dvojice

Island - Maďarsko, Švédsko - Dánsko, Španělsko - Francie, Chorvatsko - Tunisko

Stejně tak se z postupu radují i Maďaři, které k vítězství nad Srbskem poháněla hala Copper Box zaplněná z velké části maďarskými fanoušky. Ti v první půli neměli příliš mnoho důvodů k radosti, ke konci prvního poločasu ale Maďaři dokázali snížit na rozdíl dvou gólů. V druhé půli i díky výkonu Mocsaie, který vsítil 9 branek, dokázali Srby porazit 26:23.

První místo si pohlídalo Chorvatsko, tomu se povedlo v repríze pekingského zápasu o třetí místo oplatit prohru Španělům. Poslední Korejci, kteří si i přes dobré výkony nedokázali připsat ani jeden bod, znovu potrápili favorita, tentokrát Dány. Úřadující mistři Evropy z letošního roku však nepřipustili překvapení a korejský tým nakonec podlehl 24:26.

Výsledky turnaje házenkářů:

Skupina A: Tunisko - Argentina 25:23 (12:12), Island - Velká Británie 41:24 (18:15), Francie - Švédsko 29:26 (18:12).

Konečná tabulka: 1. Island 10 bodů, 2. Francie 8, 3. Švédsko 6, 4. Tunisko 4, 5. Argentina 2, 6. Velká Británie 0.

Skupina B: Maďarsko - Srbsko 26:23 (9:11), Dánsko - Korea 26:24 (13:14), Chorvatsko - Španělsko 30:25 (11:10).

Konečná tabulka: 1. Chorvatsko 10, 2. Dánsko 8, 3. Španělsko 6, 4. Maďarsko 4, 5. Srbsko 2, 6. Korea 0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články