Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Evropská šampionka Ptáčníková bude bojovat ve finále

Londýn – Mistryně Evropy Jiřina Ptáčníková bude večer usilovat o olympijskou medaili. V Londýně je však podstatně větší konkurence, než byla v Helsinkách. Hned osm z jedenácti finálových soupeřek má lepší osobní rekord než je 472 cm české reprezentantky, která zdolala kvalifikační limit až na třetí pokus. Finále začne ve 20:00.

Jiřina Ptáčníková
zdroj: Isifa

Před letošní sezonou Ptáčníkovou trápilo zdraví, bolavá záda sice už pominula, ale pár týdnů před ME se potýkala se zraněným zápěstím. V Helsinkách ji to v cestě za zlatem nezastavilo. Rozhodla se proto, že do olympijských her s poškozeným kloubním pouzdrem nic dělat nebude. "Nemá cenu to dráždit. Odskákala jsem to, předvedla jsem dobrý výkon. Ne, na zápěstí mi nikdo do olympiády nesáhne," měla jasno.

Po evropském šampionátu věřila, že by i na olympiádě mohla dosáhnout na některý z cenných kovů. "Když bude pršet, tak si to zase užiju," poznamenala po deštivém helsinském finále.

V generálce na londýnské hry, v závodu Diamantové ligy v Monaku, obsadila Ptáčníková třetí místo. Týden před startem olympiády překonala 462 centimetrů. Největší favoritka olympijské soutěže Jelena Isinbajevová z Ruska neskočila svůj základ 470 cm.

Ze spolufavoritek bude v olympijském finále chybět Ruska Světlana Feofanovová i Brazilka Fabiana Murerová, loňská mistryně světa z Tegu, která přitom letos překonala už 477 cm a ve světových tabulkách byla třetí.

Ve večerním atletickém bloku se ve 21:15 představí v semifinále 400 metrů překážek i Zuzana Hejnová s Denisou Rosolovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články