Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nash: Jedu bojovat o medaili

Londýn - Po dlouhých 16 letech zažije Kateřina Nash atmosféru na letních olympijských hrách. Bývalá lyžařka, která rovněž dvakrát okusila i zimní olympiády, by v Londýně ráda zaútočila na medaili. Česká bikerka je ve formě. Ve světovém poháru skončila na celkovém třetím místě.

Kateřina Nash

"Cítím se velice dobře a těším se na závod. Když člověk ví, že skončil třetí ve světovém poháru, tak má určitě šanci bojovat o ta nejlepší umístění. Na stupních vítězů jsem letos při světovém poháru byla několikrát, takže o medaili bojovat jedu."

Kateřina Nash mluví o letošní sezoně jako o té životní. Udělala v ní velký krok kupředu tím, že v popředí závodů se pohybuje stabilně. "Být celkově ve 'svěťáku' na stupních vítězů je skvělé. Pro mě je to poprvé v životě, takže velký úspěch," popsala Nash.

Rodačka z Prachatic, která žije v Kalifornii, strávila poslední týden doma v jižních Čechách a dolaďovala formu. "Už příprava v Americe proběhla velice dobře a nebyly žádné problémy," pochvalovala si Nash. "Tady doma je to ale vždycky pohoda. Znám terén, vím, kam vyjet na trénink. Prostě pohoda domácího prostředí, kdy je o mě navíc dobře postaráno," dodala.

V tréninku se zaměřila na dolaďování rychlosti. "Byl tam také odpočinek. Týden před olympiádou už to člověk nedožene," konstatovala Nash. Před 16 lety byla v Atlantě v premiérovém závodě horských kol na OH devatenáctá. "Špička se od té doby samozřejmě změnila, ale jsou tam doteď asi dvě, tři závodnice, které už v Atlantě byly nebo v té době začínaly. Ať je to jedna z velkých favoritek Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová nebo Němka Sabine Spitzová, která vyhrála poslední olympiádu," uvedla Nash.

Londýna a olympijské atmosféry si bikeři příliš neužijí. "Dnes tam přiletíme a hned se odstěhujeme na hotel poblíž trati, takže z olympiády nás kromě toho závodu nic moc nečeká. Ale jedeme tam zajet nějaký výsledek a ne kvůli olympijské vesnici. Doufám však, že se dostaneme alespoň na zakončení," řekla Nash, kterou přijedou na závod povzbudit rodiče i manžel Marcus, bývalý americký lyžař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články