Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do dalšího olympijského dne se probudily i české medailové naděje

Londýn – Do pondělního finále tyčkařek, které je na programu od 20 hodin, pronikla i Jiřina Ptáčníková. Vítězka evropského šampionátu si v letošním roce skočila osobní maximum. To má hodnotu 4 metry a 72 centimetrů. Ve finále bude chtít na tento výkon minimálně navázat. Hlavní favoritkou je však v této disciplíně Ruska Isinbajevová, která drží osobní rekord 5 metrů a 6 centimetrů.

Jiřina Ptáčníková
zdroj: Isifa

Českým nejkratším překážkám vládne žena, která má za vzor britského trojskokana Jonathana Edwardse, Lucie Škrobáková. Česká překážkářka se po jedenácté hodině představila  ve třetím rozběhu časem 13,01 a postoupila do semifinále.

Na Olympijském stadionu se představí i Jakub Holuša. Český atlet zasáhne ve 12:38 do sedmého rozběhu na 800 metrů a bude bojovat o postup do semifinále.

Ještě delší distanci má před sebou Tereza Čapková, která bude od 12:50 bojovat o postup z prvního rozběhu na 1 500 metrů.

Jachtařka Veronika Fenclová postoupila na olympijských hrách do bojů o medaile. Do desetičlenného finále kategorie Laser Radial prošla jednatřicetiletá česká reprezentantka z osmého místa v rozjížďkách. Finálová jízda je na programu právě v pondělí a je bodována dvojnásobně.

Nabitý program mají i střelci. David Kostelecký a Jiří Lipták v pondělí dostřílí kvalifikaci. Obhájce zlaté medaile z Pekingu David Kostelecký a druhý český zástupce Jiří Lipták jsou po polovině kvalifikace trapu na děleném sedmém místě s nástřelem 73 bodů. Na vedoucího Australana Michaela Diamonda, který byl prozatím stoprocentní, ztrácejí dva body. Na střelnici zamíří z olympijské vesnice i Václav Haman. Českého střelce čeká střelba na 50 metrů libovolnou malorážkou na 3 polohy.

David Kostelecký do kvalifikace zasáhl v 11:00 a je průběžně na čtvrtém místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články