Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O medaile na OH bude usilovat Knapková, Emmons vypadla

Londýn - Mistryně světa na skifu Miroslava Knapková se dnes od 13:30 pokusí rozšířit medailovou bilanci české olympijské výpravy v Londýně. Do finále malorážky nepostoupila Kateřina Emmons, která kvůli dvěma nešťastným ranám před koncem skončila v kvalifikaci až na 32. místě. České zastoupení však ve finále, které startuje v 13:45, mít budeme. Ze čtvrtého místa totiž postoupila Adéla Sýkorová. V akci však budou i další čeští sportovci.

Knapková může napodobit Ondřeje Synka, který v pátek vybojoval stříbro a postaral se o druhou českou medaili v Londýně. V Aténách před osmi lety byla česká skifařka čtvrtá, v Pekingu pak pátá. Jejími hlavními soupeřkami budou Běloruska Jekatěrina Karstenová, která své první olympijské zlato získala už v Atlantě, dále Kim Crowová z Austrálie a Číňanka Čang Siou-jün.

Knapková suverénně ovládla svou semifinálovou jízdu a bez problémů postoupila do dnešního finále olympijské regaty v Eton Dorney. Úřadující mistryně světa tak bude na svých třetích olympijských hrách bojovat o první medaili.

Střelkyni Emmons sportovní malorážka nesedí tolik jako vzduchovka, získala v ní jedinou medaili, kterou bylo překvapivé stříbro z Pekingu. Letos k ní žádnou další nepřidá, neprošla totiž kvalifikací, v které se dlouho držela na postupových příčkách, nezvládla však závěr. Postoupila Adéla Sýkorová.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou se v osmifinále pokusí překvapit brazilské favoritky Talitu a Antonelliovou. Češky v posledním závodě skupiny porazily australský pár Cooková, Hinchleyová 2:1 na sety. Ostatní dvě české dvojice již vypadly, Kolocová se Slukovou jsou tak našimi posledními zástupkyněmi v této soutěži.

Naplno se rozjíždí i atletické soutěže. V kvalifikaci bojuje mitryně Evropy - tyčkařka Jiřina Ptáčníková. Svůj rozběh má už za sebou čtvrtkař Pavel Maslák. Ten hned při své prvním londýnském vystoupení vylepšil národní rekord, když ho stlačil pod 45 sekund a představí se i v semifinále.

Svůj závod už mají za sebou i triatlonistky. Vendula Frintová zaznamenala nejlepší český výsledek v olympijské historii triatlonu. Doběhla na 15. místě. Druhá česká zástupkyně Radka Vodičková skončila 20.

Dnes se ještě představí  trampolínistka Zita Frydrychová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články