Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Brazilky na turnaji končí. Prohrály s Japonkami

Londýn - Olympijský turnaj fotbalistek končí pro favorizovanou Brazílii už ve čtvrtfinále, v němž prohrála 0:2 s Japonkami. Ty tak potvrdily, že jejich loňský triumf na mistrovství světa nebyl náhodný. Brazilky po dvou stříbrech z Atén a Pekingu další olympijskou medaili v Londýně nepřidají.

Utkání Brazílie - Japonsko
zdroj: ISIFA

Japonky se v semifinále utkají s Francií, druhou dvojici vytvoří Američanky a vítěz posledního čtvrtfinále mezi Velkou Británií a Kanadou.

Japonky dosud v Londýně příliš nezářily, když porazily jen Kanadu. Se Švédskem a Jižní Afrikou uhrály bezbrankové remízy. Proti Brazílii ale daly vzpomenout na rok staré výkony z MS.

Jako první udeřila Ogimiová, která se protáhla obranou a podél brankářky skórovala. Ve druhé půli dostala parádní přihrávku za obranu Ohnová, zasekávačkou se uvolnila a ještě lepší střelou levačkou pod břevno pojistila japonský triumf.

Brazilky sice měly místy velkou převahu, ale ani jednu z šancí nevyužily.

Naopak Francouzky porazily Švédky 2:1. Ačkoliv se Seveřanky chopily po 17 minutách díky gólu Hammarstromové vedení, francouzské hráčky dokázaly utkání otočit. Vítěznou branku vstřelila Wendie Renardová.

Do semifinále postupují také Američanky po výhře 2:0 nad Novým Zélandem, rovněž Kanaďanky jsou mezi posledními čtyřmi. Porazily výběr Velké Británie.

Výsledky kopané žen:

Švédsko - Francie 1:2, USA - Nový Zéland 2:0, Brazílie - Japonsko 0:2, Velká Británie - Kanada 0:2

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články