Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová na olympiádě končí, o medaili si nezahraje

Londýn - Jediná česká zástupkyně v tenisovém singlu na olympijském turnaji Petra Kvitová skončila. V dnešním čtvrtfinále podlehla čtrnácté nasazené Rusce Marii Kirilenkové za necelé dvě hodiny ve dvou setech 6:7 a 3:6. Kirilenková tak postupuje do semifinále, kde narazí na jednu z dvojice Šarapovová, Clijstersová, jejichž zápas se hraje až večer.

Jednadvacet nevynucených chyb oproti jedné na straně Rusky a jen 57% úspěšnost prvního podání - to jsou hlavní příčiny prohry české reprezentantky Petry Kvitové. Na kurtu číslo dvě se začalo o čtvrt na čtyři a česká tenistka, která na začátku turnaje laborovala s nataženým břišním svalem, si hned na úvod s drobnými problémy svoje podání udržela.

Avšak ani Ruska Kirilenková, se kterou měla do dnešního utkání Kvitová pozitivní bilanci 2:1 na zápasy, při prvním servisu nezaváhala. V tomto trendu pokračovaly tenistky i v dalším průběhu setu, když si s menšími nebo většími potížemi podání držely. Především první servis Kvitové však nebyl ideální, když jeho úspěšnost se pohyboval kolem padesáti procent.

Kvitová těžila především z razantních úderů, které však v mnoha případech vedly k celé řadě nevynucených chyb. První set se tak dostal až do tie-breaku. Ten ovládla Kirilenková s přehledem v poměru 7:3 a první set za dvaapadesát minut vyhrála 7:6.

I druhý set začal obdobně, když si Kirilenková i Kvitová čistými hrami úvodní servisy udržely. První kritický moment nastal při druhém servisu Češky, kdy se Kirilenková dostala ke dvěma brejkům, avšak česká reprezentantka je dokázala odvrátit a podání uhájila. Z grimas Kvitové bylo zřejmé, že nehraje v pohodě. To se projevilo i za stavu 3:4, kdy se Ruska dostala k dalším dvěma brejkobolům, a druhý tentokrát proměnila a podávala na vítězství.

Kirilenková si v rozhodující moment vypracovala dva mečboly. První Kvitová ještě odvrátila a i při druhém to vypadalo, že by to pro českou reprezentantku mohlo dopadnout dobře, avšak Kirilenková kraťas na síti doběhla a poslala míček do protipohybu české tenistky.

"Měla jsem hrát lépe," řekla Kvitová. Kirilenková podle Češky hrála rychleji a dobře podávala. Kvitová si zároveň stěžovala na kvalitu travnatého povrchu kurtu. "Na základní čáře nebyla žádná a míč skákal všelijak. Bylo to špatné," uvedla Kvitová.

Poslední česká naděje v singlech na olympiádě tak skončila. Maria Kirilenková, přítelkyně hokejisty Alexandra Ovečkina, si zahraje o medaile. Na svoji soupeřku si musí počkat do večera, kdy se hraje čtvrtfinále mezi její krajankou Marií Šarapovovou a Belgičankou Clijstersovou.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články