Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basketbalová naděje Bartáková si jede splnit olympijský sen

Praha - Druhá nejmladší hráčka výběru českých basketbalistek Lenka Bartáková právě zažívá svůj olympijský sen. Dvacetiletou rozehrávačku VŠ Praha ještě před rokem skoro nikdo neznal, v nejvyšší soutěži tehdy nastupovala jen na deset minut na zápas, a i přesto zítra odlétá do Londýna.

Lenka Bartáková
zdroj: ČT4

Kromě toho, že hraje basketbal, studuje Lenka Bartáková Fakultu tělesné výchovy a sportu. Nikdy nebyla ani v širším výběru reprezentace a teď jede rovnou na olympijské hry. "Stálo při mně trochu štěstí, že nakonec jedu. Mám z toho velikou radost, bylo pro mě překvapení, že jsem byla vůbec pozvaná do kempu," přiznává Bartáková.

Olympiáda bude pro mladou rozehrávačku velkým zážitkem. Už má jasno v tom, s kým by se v Londýně chtěla potkat. "Můj oblíbený sportovec je Michael Phelps, chtěla bych se potkat i s tenisty, třeba Rogerem Federerem," říká Bartáková.

Hra českého týmu na jejím výkonu nestojí, ale i ona je platnou členkou reprezentace, která bude hrát pod pěti kruhy už potřetí za sebou. "Když nenastoupím, nic se neděje, ale když ano, budu ráda za každou minutu," uzavírá nadějná basketbalistka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články