Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští plážoví volejbalisté pomýšlejí na londýnský úspěch

Praha - V Pekingu český plážový volejbal chyběl - teď v Londýně se představí hned tři páry. Kolocová-Sluková, Háječková-Klapalová a Beneš s Kubalou. Pro všechny jsou nadcházející Hry i premiérou pod pěti kruhy.

Markéta Sluková a Kristýna Kolocová
zdroj: ČT24

Na exhibici v Praze - Nových Butovicích se představilo dvaadvacet párů. Markéta Sluková a Kristýna Kolocová se ale nezapojily, šetřily síly do Londýna. "O olympiádě jsme snily už jako malé holky. Teď jsme na tom čtyři roky pracovaly, takže je to velké zadostiučinění," neskrývá radost Sluková.

Formu pilovali Přemysl Kubala a Petr Beneš. Jsou prvními českými muži, kteří se po 12 letech probojovali na Hry. Beneše ale trápí zdravotní problémy. "Věřím, že s pomocí všech dostupných lékařů se nám tu formu podaří vyspravit natolik, aby vše proběhlo v pořádku. Potom nám snad v podání nejlepšího výkonu nic bránit nebude," uvedl Kubala.

Přesto budou chtít Kubala s Benešem vylepšit dosavadní olympijské maximum českého plážového volejbalu, 13. místo z Atlanty. "Dlouhodobě jsme kolem dvanáctého místa. To bychom chtěli minimálně potvrdit," dodal Kubala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články