Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Milion lidí marně čekalo na olympijské vstupenky

Londýn - Asi milion žadatelů o vstupenky na londýnskou olympiádu v roce 2012 nezískalo v losování ani jeden lístek. Podle organizátorů budou mít ještě šanci ve druhém kole losování, ve kterém však již nebudou vstupenky na nejžádanější události. Například finále atletických disciplín už jsou vyprodaná.

Podle britských médií si na oficiálních stránkách organizačního výboru objednalo 1,8 milionu lidí 20 milionů vstupenek. K mání jich bylo 6,6 milionu. Ani jedna vstupenka se ale nedostala na 55 procent žadatelů.

Organizátoři se přitom domnívali, že zcela s prázdnou vyjde asi 250 000 lidí. I když se předpokládal mimořádný zájem o atletická finále nebo úvodní a závěrečný ceremoniál, vyprodaly se i levnější vstupenky na méně populární sporty, jako je lukostřelba.

"Chápeme zklamání lidí, na které se nedostalo," uvedl mluvčí organizačního výboru. Zdůraznil, že neúspěšní žadatelé o vstupenky budou mít přednost ve druhém kole losování. K dispozici budou statisíce vstupenek především na tenis a na kolektivní sporty, jako je volejbal, basketbal, házená, pozemní hokej. Nejatraktivnější události, jako jsou atletická finále, jsou ale už vyprodané.

Podle Matthewa Bathe ze skupiny na ochranu spotřebitelů Which? vyvolali organizátoři u žadatelů falešnou představu o jejich šancích na získání vstupenek. Bath se domnívá, že u každé disciplíny a v každé cenové kategorii měl být uveden počet nabízených vstupenek, aby zájemci mohli lépe odhadnout své šance.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články