Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olympiáda jako fraška. Britové si utahují z organizátorů

Londýn - Olympijské hry v Londýně startují až příští rok, už nyní si však britská televizní stanice BBC dělá legraci z jejich organizátorů v novém šestidílném sitcomu Twenty Twelve. Ten je natočen jako fiktivní dokument, jenž líčí trable členů organizačního výboru, kteří prakticky vždy vše spletou. Seriál se po své premiéře setkal s pozitivními kritikami.

Zásluhu na tom mají i herci, kteří se objevili v hlavních rolích. Nešikovného šéfa výboru si střihl Hugh Bonneville (Láska nebeská), skvěle mu sekunduje Jessica Hynesová (filmy o Bridget Jonesové) v úloze vedoucí komunikace hovořící v přesně odpozorovaných frázích PR agentur.

Komentářem pak provází jeden z nejpopulárnějších britských herců David Tennant. Natáčení Twenty Twelve se dokonce zúčastnil i předseda skutečného organizačního výboru Sebastian Coe, který souhlasil s účastí i po přečtení scénáře.

Sitcom dokonce předběhl skutečnost. Hned se v prvním díle, jenž se na obrazovkách objevil v minulém týdnu, rozbijí hodiny, které odměřují čas zbývající k zahájení her. Několik desítek minut po odvysílání se pak zastavily skutečné hodiny, které 500 dnů před zahájením her na Trafalgarském náměstí odhalil Coe a londýnský starosta Boris Johnson.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články