Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Jágr a spol. v play-off KHL dohráli

Omsk (Rusko) - Hokejisté Omsku vypadli ve čtvrtfinále play-off KHL po dnešní prohře 0:2 s Magnitogorskem v rozhodujícím sedmém utkání. Českým útočníkům Jaromíru Jágrovi, Romanu Červenkovi a Petru Vampolovi i obránci Martinu Škoulovi tak skončila klubová sezona, v níž s Avangardem vyhráli základní část soutěže. Magnitogorsk se utká v semifinále s Ufou, druhou dvojici tvoří Jaroslavl - Atlant Mytišči.

Omsk vedl do klíčového utkání asistent Igor Nikitin. Hlavního kouče Raima Summanena podle klubového webu postihly pár hodin před zápasem zdravotní potíže. Ruská média spekulovala o tom, že byl finský trenér odvolán, ale vedení Avangardu to popřelo. "Do vypršení smlouvy zůstává ve službách klubu," uvedlo v prohlášení. Nicméně finský gólman Omsku Karri Rämö po utkání řekl, že Summanen byl před zápasem odvolán. "Více k tomu ale povědět nemůžu," řekl finské televizní stanici MTV3.

Po skvělém závěru základní části vyřazovací boje o Gagarinův pohár Omsku nevyšly. Už v osmifinále měl Avangard nečekané potíže a postup přes Nižněkamsk vydřel až v sedmém zápase. Proti Magnitogorsku se mu to nepovedlo, i když se dnes do sestavy vrátil nejlepší střelec základní části Červenka, jenž předchozí dva duely vynechal kvůli problémům se zády.

O vítězství Magnitogorsku, kterému chyběl zraněný útočník Tomáš Rolinek, rozhodl v 28. minutě Gleb Klimenko, jenž před brankovištěm pohotově tečoval přihrávku Jenvera Lisina. Domácí se hnali za vyrovnáním a soupeře v zápase přestříleli v poměru 27:20, ale vychytal je gólman Georgij Gelašvili. Na konci předposlední minuty zkusil Omsk power-play, ale čtyři sekundy před sirénou pojistil výhru Magnitogorsku Denis Platonov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články