Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kempný: Trénoval jsem ještě víc než dřív, věřím, že vše zvládnu

Praha – Zásadní sezona kariéry je před hokejistou Michalem Kempným. Tvořivý bek, který je součástí týmu pro Světový pohár, bude mít díky roční dvoucestné smlouvě s Chicagem příležitost prosadit se na scénu NHL. A první kroky k tomu může udělat již při turnaji v Torontu, který bude ostře sledovanou akcí.

Michal Kempný
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Kempný si uvědomuje, jak důležitý ročník ho čeká. Zároveň ale připomíná, že každý z těch předchozích byl určitým způsobem průlomový. "Každou sezonu se snažím nějakými krůčky stoupat nahoru a zrovna tak se o to budu snažit i v té nadcházející. Trénoval jsem ještě víc, než jsem kdy trénoval. A věřím, že to zvládnu, i když počítám s tím, že to nebude nic jednoduchého," řekl Kempný.

Bylo na něm snadno patrné, jak si přítomnost v týmu pro SP užívá. "Je to super. Těšil jsem se na to a musím říct, že ty tréninky jsou tady v obrovském tempu. Je to zase něco jiného, než co jsem teď trénoval v Brně. Vše je o třídu rychlejší," porovnal Kempný. Se začátky sezon osobně nemá problémy. "Věřím, že jsem dobře připravený, chystal jsem se na to celou dobu, tak snad bude vše v pohodě," přál si Kempný. Za sebou už má i osobní kontakt s Blackhawks.

Kempný byl z kempu NHL nadšený

V klubu strávil během července týden na letním rozvojovém kempu. "Byl jsem nadšený. Byl jsem tam za účelem, abych tu organizaci poznal, včetně lidí, kteří se tam okolo hokeje pohybují. Musím říct, že vše je na špičkové úrovni. Starali se o mě perfektně. Chicago je navíc nádherné město. Byl jsem poprvé v Americe a zrovna v Chicagu, fakt jsem si to tam užil," vzpomínal Kempný. Měl tak možnost setkat se s dalším českým bekem týmu Michalem Rozsívalem i dalšími.

"Měli jsme tam akci se sponzory a fanoušky. Byl tam i Marián Hossa a tak nějak zhruba jsem se seznámil se všemi z prvního týmu a trošku jsme pokecali," přiblížil hodonínský rodák.

Zapůsobili na něho i Patrick Kane nebo Jonathan Toews, ofenzivní superhvězdy týmu. "Jsou to profíci. I když moje angličtina není moc dobrá, snažili se se mnou mluvit a ptali se, jak se mám a zda si to užívám. Snažili se komunikovat a věřím, že i díky tomu ta adaptace bude snazší," podotkl Kempný. Má sice "jen" dvoucestný kontrakt, přesto se objevují informace, podle nichž s ním Chicago počítá do základní sestavy.

"Samozřejmě mě těšilo, že tam o mně psali hezky. Ale vše bude záležet jen na mně, jak budu hrát na Světovém poháru a jak se budu prezentovat pak na hlavním kempu. Budu se do toho snažit dát maximum a porvu se o to," prohlásil Kempný odhodlaně.

Kromě jiného se potřebuje porvat právě s angličtinou. I na tom se však snažil pracovat. "Chodil jsem skoro každý den na doučování do americké jazykovky, kde jsem měl amerického lektora. I když to není ideální, věřím, že i angličtinu jsem trochu posunul, přestože jsem ji nikdy neměl na škole a začínal jsem prakticky od nuly," uvedl Kempný.

Svému lektorovi zadal, aby probrali i hokejovou terminologii. "Myslím, že základem všeho však je, abych se nebál mluvit. I když řeknu nějakou blbost, věřím, že kluci budou mít pochopení. A také, že Michal Rozsíval a také slovenští kluci mi i v tomto směru pomůžou," doplnil Kempný.

Narozeniny oslaví Kempný hokejem

O něco pozdějšího příjezdu na kemp před sezonou kvůli účasti na SP se neobává. "Uvidíme, jak to celé dopadne. Mám zprávy, že kemp začíná 22. září. Takže uvidím, kdy se připojím. Budu do toho chtít dát maximum, dobře začít, a od toho se odrážet dál," řekl Kempný, jenž ve čtvrtek oslaví šestadvacetiny.

"Abych se přiznal, nikdy jsem narozeniny nijak moc extra neslavil, protože se to vždy tak láme, že jsou už v rozjeté sezoně, ať už jsem hrál v Čechách, nebo v Rusku. Není moc čas nad tím přemýšlet. I teď hrajeme v Petrohradu s Ruskem, tak budu zase slavit hokejem. A jestli bude nějaký dort, to uvidíme," smál se Kempný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články